İnce sınavdaydı...

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi önceki akşam CNN Türk’te üç gazetecinin karşısında izledik. Gazeteciler Hande Fırat, Murat Çelik ve Hakan Çelik, akıllarına gelen bütün...

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi önceki akşam CNN Türk’te üç gazetecinin karşısında izledik. Gazeteciler Hande Fırat, Murat Çelik ve Hakan Çelik, akıllarına gelen bütün soruları özgür şekilde sordular. Muharrem İnce en kritik ve tuzak soruları bile hiç tereddüt etmeden, herkesin anlayacağı şekilde cevaplandırdı. Zihninde uygar bir ülke modelini ayrıntılarıyla oluşturduğu görüldü.

Merak konularından biri, Muharrem İnce’nin söz verdiği üzre parlamenter düzene nasıl döneceğiydi. Hemen gerçekleştirirse iktidarı yeniden AKP’ye teslim etmesi söz konusu olacaktı. İnce bu soruya dedi ki:

“24 Haziran’da seçildim, 25’inde parlamenter sisteme dönecek miyiz; hayır dönmeyeceğiz. Nasıl dönelim? Önce onarımı yapmak zorundayız. Bunu iki yıl içinde yapıp o süre içinde şeffaf bir devlet yapısı, bağımsız mahkemeler, verdiğimiz vaatleri gerçekleştirmemiz; mesela OHAL’i hemen bir günde kaldırmamız lazım. Bütün bu onarımı sağladıktan sonra neden olmasın?”

                                                 ? ? ?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
1915 GERÇEĞİ... 25 Nisan 2024 | 277 Okunma KADER DEDİĞİN 23 Nisan 2024 | 103 Okunma SEÇMEN KREDİSİ 13 Nisan 2024 | 178 Okunma ESKİ GÜNLER! 11 Nisan 2024 | 95 Okunma Sessiz olun... 09 Nisan 2024 | 122 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar