Gül’ün esintisi!

CHP’de açıklanan milletvekili listeleri kimini sevindirdi, kimini üzdü... Kimilerinde burukluk ve kırgınlık yarattı.Barış Yarkadaş, Mustafa Balbay, Şenal Sarıhan, Haluk Pekşen, Hüsnü Bozkurt, Gülay...

CHP’de açıklanan milletvekili listeleri kimini sevindirdi, kimini üzdü... Kimilerinde burukluk ve kırgınlık yarattı.

Barış Yarkadaş, Mustafa Balbay, Şenal Sarıhan, Haluk Pekşen, Hüsnü Bozkurt, Gülay Yedekçi, Zeynep Altıok gibi çalışkan isimlerin bu defa aday gösterilmemesi ilginç bulundu. Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in aday gösterilmemesi bir yandan genel başkanlığa talip olmasıyla açıklanabilir. Ancak Haluk Bey dünkü konuşmamızda bir başka noktaya daha temas etti:

“Üç yıllık görev süremde sadece bir konuda uyarıldım, dedi, o da Abdullah Gül’ün çatı adaylığına karşı çıkmam konusunda oldu. Bana lisanı münasiple ‘Gül’ü eleştirme, adaylığına karşı çıkma’ denildi. Elenen diğer adaylara bakıyorum. Genelde Gül’ün adaylığına karşı çıkan, Cumhuriyetçi, Atatürkçü isimler... Sanırım bu doğrultuda bir tasfiye yapıldı...”

Rüzgârı arkasına alıp hızla hedefe ilerleyen Muharrem İnce’nin arkadaşlarının tasfiyesine gelince... Muharrem İnce dün bu konu üzerinde durmaz göründü... Ancak bu tablo, dışardan bakanlara tabii ki:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
SEÇMEN KREDİSİ 13 Nisan 2024 | 174 Okunma ESKİ GÜNLER! 11 Nisan 2024 | 93 Okunma Sessiz olun... 09 Nisan 2024 | 119 Okunma ÖĞRENCİLER İÇİN 06 Nisan 2024 | 137 Okunma Bundan sonrası 04 Nisan 2024 | 236 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar