Sigorta attı!

Gazeteci arkadaşımız evini deprem, yangın ve hırsızlık risklerine karşı sigortalatmak istemiş. Sigorta firmalarından birine gidip durumu anlatmış. Sigortacı;- Bizim sigorta poliçelerimiz paket şeklindedir, paketin...

Gazeteci arkadaşımız evini deprem, yangın ve hırsızlık risklerine karşı sigortalatmak istemiş. Sigorta firmalarından birine gidip durumu anlatmış. Sigortacı;
- Bizim sigorta poliçelerimiz paket şeklindedir, paketin tamamını almak zorundasınız, sadece bu üç riske karşı sigorta yapamıyoruz, deyince meraklanmış.
- Sözünü ettiğiniz pakette ne gibi sigortalar var?
- Mesela hava taşıtlarının çarpması var. Evinize herhangi bir hava taşıtı çarparsa sigorta olarak zararınızı ödüyoruz.
- İyi de benim evim zemin katta. İsteseniz de hava taşıtı ile çarpamazsınız.
- Anlıyorum efendim ama sistemimiz böyle. Hatta sadece bizim değil, sigorta şirketlerinin yüzde 90’ının sistemi böyle.
- Başka ne gibi sigortalar var pakette?
- Deniz taşıtlarının çarpması da var.
- Neee! Deniz taşıtlarının çarpması mı! Sigortalatmak istediğim evim deniz kenarında değil, Ankara’da... 
Sigortacıdan yine “Sistemimiz böyle” yanıtını alınca okurumuzun sigortası atmış, “Kalsın kardeşim, vazgeçtim ben bu işten” diyerek soluğu sokakta almış.

 SEGÂH

İçişleri Bakanlığı karar aldı.. Artık şehit cenazelerinde ihtiram yürüyüşü Chopin’in cenaze marşı (2 no.lu piyano sonatı) yerine Itri’nin ‘Segâh Tekbiri’ ile yapılacak... Itri’nin  bestelerinin hayranıyızdır. Ancak Segâh Tekbiri ağır yürüyüş temposuna uygun bir müzik mi? Müzik uzmanı değiliz ama bize pek o temposu yok gibi geldi. Bu arada şu Tweet dikkatimizi çekti:
“Bir iktidar ‘neden sürekli şehit cenazesi geliyor’ yerine ‘cenazede hangi marşı çalarız’ı tartışıyorsa ana soruna havlu atmış demektir.”

 İLYAS

Aydın bir sinema sanatçısı olan İlyas Salman, yeni müfredatı güzel özetlemiş:
- Yeni eğitim müfredatına şöyle bir göz attım da, sorulara “Ben bilmem Allah bilir” dersen sınıf birincisi olabilirsin...

Eğitimde atılım!

Eğitim-Sen yetkilisi Özgür Bozdoğan Milli Eğitim’deki yeni uygulamayı anlatıyor:
“Önümüzdeki yıldan itibaren nüfusu 10 bin ve altında olan ilçelerde meslek liseleri ve Anadolu liseleri açılamayacak. Nüfusu 50 binin altında olan ilçelerde güzel sanatlar ve fen liseleri açılamayacak. Nüfusu 10 binin altında olan ilçelerde sadece imam hatip liseleri açılacak. 
Yani; eğer engellenmezse gelecek öğretim yılında Tunceli’nin, Erzincan’ın bütün ilçelerinde sadece imam hatip lisesi olacak.” 
MEB istatistiklerine göre 3 bin 110 olan imam hatip okulu sayısı son bir yılda 4 bin 112’ye ulaştı.
 “Bir gün bütün okullar imam hatip olacak” demişlerdi. Oluyor...


Ekonomi, sağlık, eğitim, güvenlik…
Yeni Türkiye birkaç yılda dökülürken, 
eskisi 
“içeriden ve dışarıdan yapılan tüm saldırılara rağmen” 
halen ayakta!
G.E

ARŞİV!

Hürriyet’in iktidara yakın yazarı Abdülkadir Selvi’nin dünkü yazısı “Eski Bakan Zafer Çağlayan’la ilgili tutuklama kararı Ankara’da moralleri bozdu” diye başlıyordu. 
Davanın Erdoğan’a doğru uzamasından endişe ediliyor. ABD yargısına malzeme nereden geliyor? Bilmiyoruz... Elbet Cemaat de boş durmamaktadır.
Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, “Erken Uyarı” adlı kitabında (s. 253) şöyle diyor:
“Cemaatin elinde bulunan geçmiş on yılın arşivi, devlet bilgisi kullanıldığında hiç kimsenin tahmin edemeyeceği sorunlar ortaya çıkacaktır.”
Cemaat bu arşivi açtı mı, açıyor mu, açacak mı, bu sorular da gündemdedir...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ali Sirmen Bir anıt adam 19 Mart 2024 | 131 Okunma Nükleer bomba 16 Mart 2024 | 167 Okunma Kadın Yönetirse 14 Mart 2024 | 173 Okunma DEM SİLAHI 12 Mart 2024 | 307 Okunma OKUL ÇEŞMESİ 09 Mart 2024 | 135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar