Yüz yılda bir gelir

Adalet ve Kalkınma Partisi, tabanındaki kararsız seçmene gerekçelerini sormuş. Anket sonucunda, kararsız seçmenlerin "Anayasa değişikliği teklifini tam olarak anlayamadıkları" ve "Meclis'in kapatılacağı" gibi...

Adalet ve Kalkınma Partisi, tabanındaki kararsız seçmene gerekçelerini sormuş. Anket sonucunda, kararsız seçmenlerin "Anayasa değişikliği teklifini tam olarak anlayamadıkları" ve "Meclis'in kapatılacağı" gibi endişeler taşıdıkları öğrenilmiş.
Bu sonuç, gözlemlediğimiz bir gerçeğin istatistiksel bir ifadesi adeta. Evet liderliğini, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilirse Başbakanlığın devam edeceğini sanan Kılıçdaroğlu'nun yaptığı cephenin yegâne stratejisi değişikliğin anlaşılmamasını sağlamak.
Hayır'ı savunan birkaç istisna dışında, ajitasyona ve açık yalana başvurmadan, metin üzerinden anayasa değişikliğini yorumlayana nedeyse rastlayamıyorsunuz.
E haliyle, yorumla fikir sahibi olanlar da, referandumda oylayacağımız 18 maddelik anayasa metni lop et gibi önümüzde durduğu halde "Meclis'in kapatılmasından" falan kaygılanıyor.
Ne yapsınlar insanlar, yaşam gailesi içinde uğraşacakları, ilgilenecekleri onca konu var. Dahası karşılarındaki koca koca insanların gözlerinin ta içine bakarak yalan söyleyeceklerini da tahmin etmiyorlar.
Ama dozu artan yalandan ve hayır cephesine ikna olmuş vatandaşa bile "yuh" dedirtecek ittifaklardan anlaşılacağı üzere, her türlü bahanenin ileride utanç sayılacağı günlerden geçiyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 19 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.161 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.600 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.006 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 579 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar