YPG’nin astarı yüzünden pahalıya gelecek!

ABD'nin, aralarında PKK-YPG'nin de bulunduğu Suriye'deki gruplara gönderdiği silah yardımı 900 TIR'ı aştı. Muhtemelen bunların ciddi bir kısmı da PYD'nin Türkiye'de faaliyet yürüten şubesi PKK için...

ABD'nin, aralarında PKK-YPG'nin de bulunduğu Suriye'deki gruplara gönderdiği silah yardımı 900 TIR'ı aştı.
Muhtemelen bunların ciddi bir kısmı da PYD'nin Türkiye'de faaliyet yürüten şubesi PKK için ayrılacak. YPG kalan kurşunları da Türkiye'ye ve DEAŞ'a saldırmak için paylaştıracak.
Son dönemde teröristlerden ele geçirilen silahlar arasında, Pentagon'un gönderdiği silahlara sık sık rastlanılması bu ihtimalin güçlü olduğunun göstergesi.
Yükselen haklı tepkiler üzerine geçtiğimiz gün ABD'nin Ankara Büyükelçiliği bir açıklama yaptı.
Yardımlar hakkında Ankara'nın bilgilendirildiği ve TIR'ların çoğunlukla sağlık malzemesi taşıdığı belirtilen açıklamadaki şu ifadeler dikkat çekici:
"...Bu silahların çok daha küçük bir yüzdesi, SDG'nin Kürt unsurlarına verilen silahlarla sınırlıdır ve bunlar göreve özeldir. Sadece, Rakka'yı ele geçirmek ve Deaş 'ın yok edilmesi gibi hepimiz tarafından paylaşılan hedeflere ulaşmada sağlayacakları katkıya bağlı olarak verilmektedir."
Aman ne hoş!
Ama keşke, ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Raymond Thomas Türkiye'den yükselen tepkiler üzerine YPG'ye, SDG ismini almasını önerdiklerini itiraf etmeseydi:
"Adlarının ortasına 'demokratik' ifadesini koymalarının zekice bir hamle olduğunu düşündüm. Bu, onlara bir miktar itibar sağladı."
Evet bizler bu harf kombinasyonlarının altında yatan can yakıcı oyunun farkındayız.
Ama Pentagon'un bölgedeki terör örgütleriyle bu ilişkisinin faturasını sadece bizlerin ödemeyeceğini sanan varsa yanılıyor.
Zira DEAŞ'la mücadelede Türkiye gibi meşru, güvenilir bir ortakla çalışmak varken... Trump yönetimini YPG gibi terör örgütleriyle kol kola yürümeye ikna eden Pentagon ABD'ye korkunç bir fatura çıkartacak.
Tıpkı Afganistan'da olduğu gibi...
Hatırlayın Afganistan'daki yerel unsurlara tonla silah yardımı yapan ABD, El Kaide gibi yapıları beslediğini fark edince sevkiyatı durdurmuştu.
Ardından da milyarlarca dolar harcayarak teröristlere verdiği kendi silahları gerisingeri alabilmek için 65 milyar dolar daha harcamıştı.
Tüm yerleşik medyaya rağmen iktidara gelebilecek kadar zeki olan Trump'ın, Obama dahil eski yöneticilerin hatalarını tekrarlamakta ısrarını anlamak güç.

***

Hiç mi yok?

Fatih Terim'in son skandalının ardından istifasıyla boşalan Milli Takım Direktörlüğüne Rumen futbol adamı Moircea Lucescu geldi.
Lucescu çok başarılı bir hoca. Hangi takımın başına geçse ihya ediyor. Galatasary'ın ardından geçen sene de Beşiktaş'ı şampiyon yaptı.
Aldığı enkazı düzenler düzenlemez Türk Milli Takımı'nı da uçuracağından şüphemiz yok...
Gelin görün ki, Lucescu'nun anlaştığı ücreti duyunca insan biraz duraksıyor.
Tamam Rumen hoca Milli Takım'la 2,5 milyon euroya anlaşmış. Fatih Terim'in aldığından daha az. O 3,5 milyon euro alıyordu.
Ama yine de Milli Takım'ın başına, alt yapıdan yetişmiş, "daha ekonomik" Türk bir hoca bulunamaz mıydı diye düşünmeden edemiyorsunuz.
Bunca yıl kimseyi yetiştiremedik mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.138 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.600 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.006 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 579 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 637 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar