YÖK ne iş yapar?

15 Temmuz'da Türkiye'de darbeye kalkışan Fetullahçılar yurtdışında son derece aktif bir manipülasyon kampanyası yürütüyorlar.Ne yazık ki ABD'de ve Avrupa'da Türkiye'nin temsil edilmediği her etkinlikte...

15 Temmuz'da Türkiye'de darbeye kalkışan Fetullahçılar yurtdışında son derece aktif bir manipülasyon kampanyası yürütüyorlar.
Ne yazık ki ABD'de ve Avrupa'da Türkiye'nin temsil edilmediği her etkinlikte varlar.Televizyonlarda, gazetelerde onlar boy gösteriyorlar.
Karşılarında ise yurtsever Türkiyelilerin bireysel karşı duruşlarından başka hiçbir organize faaliyet yok.
Hal bu olunca da uluslararası kamuoyunda, 15 Temmuz gecesi katledilen 240 vatandaş, Meclis'i bombalanan demokrasimiz, kısacası 79 milyon değil adeta FETÖ'cüler mağdurmuş gibi bir algı yaratmayı başardılar.
Bu darbeci çetenin yanlarına aldıkları PKK'lılarla ve Türkiye düşmanı sol çevrelerle birlikte Türkiye aleyhine yürüttükleri kampanyanın önemli ayaklarından biri de akademi.
Dünyaca tanınan saygın üniversitelerce, Türkiye'nin darbecilere karşı yürüttüğü hukuki -meşru mücadele sanki bilime ve akademiklere yönelikmiş gibi kabul görüyor.
Dün sizlerden gelen şikâyetler üzerine, Avrupa'da akademik hayatı domine eden Amsterdam ve Erasmus gibi tanınmış üniversitelerin internet sayfalarını biraz inceledim.
Şahit olduklarım tek kelimeyle korkunçtu!
NATO üyesi, AB adayı Türkiye'ye sanki bilime ve insanlığa savaş açmış "Boko Haram muamelesi" yapılıyor.
FETÖ'ye ait üniversitelere ve bu örgütle organik bağı olan akademiklere, yöneticilere internet sitelerinde açılan özel bölümlerden çağrılar yapılıp, açıkça destek veriliyor.
Günlerdir yurtdışında "boş bırakılan" diğer alanlarla ilgili olarak, tembel bürokrasimizin ve kimi siyasilerin pek de hoşuna gitmeyen eleştirilerimi devam ettiriyorum. Şimdi de YÖK'e ve kurumun başında Yekta Saraç'a halkımız adına "direkt" soruyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.746 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.008 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 790 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.191 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar