Yerel seçimler ve çukurlar

16 yıldır iktidarda olan Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran seçimlerinde bir kez daha kazanmasıyla önümüzdeki beş yıllık siyasi tablo netleşti. Yazın, seçimler sonrası döviz kurları üzerinden gelen...

16 yıldır iktidarda olan Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran seçimlerinde bir kez daha kazanmasıyla önümüzdeki beş yıllık siyasi tablo netleşti.
Yazın, seçimler sonrası döviz kurları üzerinden gelen ekonomik dalgalanma yine yenilen muhalefette bir "umut" yaratmıştı. Dolar düşmeye, piyasalar da normalleşmeye başlayınca bu nafile "olasılık" da zayıfladı.
Ancak muhalefet kapısına kilit vuracak değil elbette. Neticede muhalif vatandaşın iktidar umudundan beslenen ve makam mevki sahibi olan güçlü bir "muhalefet bürokrasisi" var.
Şimdi ki "kızıl elmaları" da yerel seçimler.

***
İddialılar da... Çünkü yerel seçimler, Erdoğan'ın 5 yıllık Cumhurbaşkanlığı'nın meşruiyetinin sorgulanacağı bir süreçmiş. Ve elindeki belediyelerden bazılarını kaybeden bir Cumhurbaşkanı için o makamda durmak güçleşecekmiş!
Neye göre böyleymiş? Belediye seçimiyle Cumhurbaşkanlığı seçimleri arasındaki bağ neymiş?
Hiçbir izahta bulunmadıkları için bilmiyoruz.
Öyle olsa bile bu seçimlerin sonucunun neden Erdoğan'ın ve partisinin tümünü kazandığı seçimlerden farklı olacağını da söylemiyorlar.
Sanırım adaylarına güveniyorlar.
***
Peki, kim bu müthiş bir patlama yapması beklenen muhteşem adaylar?
Her biri birinden merdane!
Biri "Asla aday olmayacağım" dediği her makama mutlaka talip olan (Cumhurbaşkanlığı, CHP Genel Başkanlığı) Muharrem İnce... Daha önce "ne münasebet" diyerek reddettiği İstanbul Belediye Başkanı adaylığı için göreve hazır olduğunu açıkladıktan sonra ekliyor:
"Erdoğan'ın 5 yıl daha görevde alması imkânsız." Başka? Melih Gökçek'i MHP'ye, Mansur Yavaş'ı da bazen İyi Parti'ye bazen de CHP'ye yamamaya çalışıyorlar.
Daimi adaylar, Gürsel Tekin'i, Mustafa Sarıgül'ü falan da unutmayalım tabii ki.
Ama asıl bombayı dün patlattılar.
Sıkı durun, iddialarına göre İdris Koçovalı CHP'den aday olabilirmiş!
Yok yok isim benzerliği değil.
Çukur dizinin kabadayısı var ya o işte!
Anlayacağınız, yolda yürürken çukura düşmeye devam!
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.433 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.354 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 980 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 789 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar