Yaaa... O konuşmasın ama

Bir siyasetçinin konuşmaması, halkın karşısına çıkmaması için başka bir politikacının yargıya başvurması ne demek Allah aşkına?Üstelik de mimarı birkaç gün önce...

Bir siyasetçinin konuşmaması, halkın karşısına çıkmaması için başka bir politikacının yargıya başvurması ne demek Allah aşkına?
Üstelik de mimarı birkaç gün önce ölünce beddua ettikleri Kenan Evren'in 12 Eylül Anayasası'na dayanarak.
Peki, nedenmiş? Çünkü efendim, cumhurbaşkanı tarafsız olmalıymış ve yurt gezisi yaparsa tarafsızlığına halel gelirmiş.
İlginç! O halde halkından tecrit edilmesi şart olan bu makama, niçin cumhurun temsilcisi anlamına gelen Cumhurbaşkanı diyoruz?
Türkiye'de oluyor işte. YSK'nın kapısını aşındırıyorlar Tayyip Erdoğan konuşmasın, halkın önüne çıkmasın, açılış yapmasın diye.
Kimler?
Öcalan ve tek meşruiyeti elindeki silah olan Kandil'in komutanları için bile siyaset kanallarının açılmasını isteyen HDP eş başkanı.
Diğeri? Erdoğan'ın konuşmaması için dayanak gösterdiği anayasaya göre siyaset yapmaları yasak olan adaylarını cezaevlerinden vekillik zırhıyla çıkartan CHP lideri.
Yani "teorik olarak herkesin konuşması teklif dahi edilebilir ve konuşuyor da zaten ama bir tek o konuşamaz" diyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.309 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 974 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 789 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.188 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.607 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar