Vermezsen verme

Reuters'ın haberine göre, ABD Kongresi'ndeki bazı senatörler, Türkiye'nin F-35 jetlerini satın almasını engellemeye yönelik bir yasa teklifi hazırlamışlar. ABD Senatosu Savunma Komitesi de bu teklifi kabul etmiş. Teklifin sahibi...

Reuters'ın haberine göre, ABD Kongresi'ndeki bazı senatörler, Türkiye'nin F-35 jetlerini satın almasını engellemeye yönelik bir yasa teklifi hazırlamışlar.
ABD Senatosu Savunma Komitesi de bu teklifi kabul etmiş.
Teklifin sahibi senatörlerin gerekçesi ise, Türkiye'nin ABD vatandaşı rahip Andrew Brunson'u yargılaması...
NATO üyesi Türkiye'de darbeye kalkışmakla suçlanan teröristi himaye eden bir ülke için kuşkusuz iyi bir bahane değil.
Kaldı ki Türkiye 1993'ten beri, F35'leri geliştiren ortaklığın üyesi. Yani projeyi ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya, İtalya, Hollanda, Norveç ve Danimarka ile birlikte finanse ediyoruz. Dolayısıyla uçakların Türkiye'ye teslimi, ABD'nin keyfiyetine kalmış bir mesele değil.
Evet, hepimiz biliyoruz ki, Rahip Brunson işin kılıfı.
ABD'nin F35 kozunu kullanmasının nedeni, Türkiye'nin Rusya ile yaptığı S400 hava savunma sistemi anlaşması.
Ne var ki Pentagon'un heybesinden çıkan F35 resti, Türkiye'nin S400'ler konusundaki tavrını etkileyebilecek güçte değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeniden çözüm süreci olur mu? 29 Mart 2024 | 380 Okunma DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.318 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 481 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 613 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar