Türkiye olmasa hepimizi çerez gibi yerler Mustafa Bey

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Türkiye'nin PKK-YPG'ye yönelik sınır ötesi harekâtını şu sözlerle değerlendirmiş:"1974'te biz adına Barış Harekâtı desek de bu bir...

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Türkiye'nin PKK-YPG'ye yönelik sınır ötesi harekâtını şu sözlerle değerlendirmiş:
"1974'te biz adına Barış Harekâtı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır. Bu nedenle bir an önce diyalog ve diplomasinin devreye girmesi en büyük dileğimdir."
Akıncı'nın bu çıkışını, Suriye operasyonu nedeniyle Türkiye'ye yüklenen Avrupa Birliği'ne göz kırpma olarak değerlendirenler var.
Olabilir.
Öyle ya, meşruiyetini Avrupa başkentlerinde arayan siyasiler "anavatanda" bile terör operasyonları sırasında içe doğru geğirirken, "yavru vatandakiler" ne yapsa yeridir, değil mi?

*** Ancak beni asıl ilgilendiren, Akıncı'nın bu cümleyi kurarken takiye yapmaması...
Tıpkı, PKK-YPG'ye yönelik terör operasyonuna karşı çıkmanın barışseverlik olduğunu düşünen Türkiye'deki pek çok solcu gibi, söylediklerine inanması. Ve bu perspektifinin kendi hayrına olduğunu düşünmesi.
Sözünü ettiğim bu samimiyet, bence söz konusu tartışmada havalarda uçuşan "hainlik" gibi sıfatlardan daha ağır bir problem.
Çünkü sömürgecilerin gözleri...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tilki şimdi seçim havasında 18 Mart 2024 | 594 Okunma Japonya işgal altında ne anlatıyorsunuz? 17 Mart 2024 | 894 Okunma Kılıçdaroğlu ile Kaftancıoğlu neden susuyor? 16 Mart 2024 | 649 Okunma Hatırlamıyorum ne demek hocam? 15 Mart 2024 | 1.179 Okunma Organize işler bunlar 13 Mart 2024 | 934 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar