Trump küreselcileri silkelemeye kararlı görünüyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın Danimarka'ya yaptığı "Grönland adasını bize satın" teklifinin yarattığı sarsıntı genişleyerek devam ediyor. Şimdi de Belçika'daki ayrılıkçı Flamanlar...

ABD Başkanı Donald Trump'ın Danimarka'ya yaptığı "Grönland adasını bize satın" teklifinin yarattığı sarsıntı genişleyerek devam ediyor.
Şimdi de Belçika'daki ayrılıkçı Flamanlar Valonya bölgesini Trump'a satmayı teklif etmişler. Yeni Flaman İttifakı'nın (V-NA) gençlik kollarının resmi Twitter hesabından "Sevgili Başkan, 1 euro ver, Valonya senin olsun. Bizi ara" mesajı atmışlar.
Ülke ayakta.
Siyasetçiler, birbiri ardına "Belçika gençliği nereye gidiyor" diye kınama mesajları atıyorlar.
Bildiğiniz üzere Trump geçtiğimiz günlerde bu teklifi yaptığında Danimarkalılar çok sinirlenmişlerdi.
Trump'ın istediği şeyin "absürt bir tartışma konusu" olduğunu söyleyen Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen şaşkınlığını şu sözlerle ifade etmişti:
"Buna cidden niyet edilmediğini ısrarla ümit ediyorum!"

***
Ancak, Başbakan Frederiksen'in teklifini reddetmesi üzerine geçtiğimiz ay Danimarka'ya yapacağı ziyareti iptal eden Trump'ın açıklamları ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor:
"Bence bu, bir şeyi söylemek için güzel bir yol değildi.
Bize sadece 'hayır' diyebilirlerdi.
Söylemeleri gereken tek şey 'bunu yapmayı tercih etmeyiz' demekti!" Biraz kırılmışa benzeyen Başkan "Bu ne kadar absürt bir fikir demeyi bırakın bana" diye parmak sallamayı da ihmal etmiyor.
Ardından da ekliyor:
"NATO üyeleri gayrisafi yurt içi hasılalarının yüzde 2'sini savunmaya harcamasına ayırma hedefine ulaşmak için daha fazlasını yapmalılar.
Danimarka'nın NATO harcamalarına ayırdığı pay sadece yüzde 1,35!"
***
Bence Danimarkalılar, "Afganistan'da ABD kadar kayıp verdik" falan demeyi bırakıp Trump'ı fazla kızdırmamaya çalışsalar iyi ederler.
Zira Afganistan da dahil ABD'nin istediğini almak için ülkelerin başına ne çoraplar ördüğünü en iyi Avrupa'nın kalbindeki küreselciler bilirler.
Kaldı ki zamanında (1867) Rusya'dan parasını bastırıp, ( dönümü 2 centten) Alaska'yı alan ABD'den başkası değildi.
Her küreselcinin bir fiyatı vardır!
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.282 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 480 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 611 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 484 Okunma Kılıçdaroğlu’ndan para sayma görüntülerine ‘yorumsuz’ yorumu 22 Mart 2024 | 346 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar