TRT World niye var ki?

Salı günü Beyaz Saray'ın kapısında, Trump'ın ve içinde Erdoğan'ın olduğu TürkiyeCumhurbaşkanlığı forslu siyah Mercedes'in belirdiği anda heyecan doruğa çıkmıştı.Bütün...

Salı günü Beyaz Saray'ın kapısında, Trump'ın ve içinde Erdoğan'ın olduğu TürkiyeCumhurbaşkanlığı forslu siyah Mercedes'in belirdiği anda heyecan doruğa çıkmıştı.
Bütün haberciler nefeslerini tutmuştu.
Çünkü dünya devi ABD'nin aşırılıklarıyla meşhur başkanı ile Türkiye'nin karizmatik lideri ilk kez karşılaşacaklardı.
Kim bilir o an, basın tarihine geçecek nasıl enstantanelere gebeydi...
Beklerken, bir yandan da farklı perspektifleri kaçırmamak için yabancı ve yerel haber kanalları arasında sürekli geziniyordum.
İstisnasız hepsi akışlarını yıkmış canlı yayındaydı.
Sıra, Türkiye'yi dünyaya İngilizce "tanıtmak" için kurulan resmi haber kanalımız TRT World'e gelince gözlerime inanamadım!
Kanal, 19.40'ta Türkiye Cumhurbaşkanı ile ABD Başkanı'nın ilk kez karşı karşıya geldiği dakikalarda tenisçi Sharapova sohbetindeydi.
Evet, doğru duydunuz...
Bir tek, işi sadece dünyaya Türkiye'den seslenmek olan bu kanal "Beyond The Game" adlı programı yıkmayı göze alamamıştı.
Hadi diyelim tüm kanal uyuyakaldı ve hayatlarının haberini atladılar...
İyi de arkadaş bu kadar derin uyunmaz ki!
Zira iki lider içeri geçip kameralar karşısında ilk açıklamalarını yaparken de meslektaşlarımız spor magazine devam ediyordu...
Nihayet, 20 dakikadan fazla süren şekerlemenin ardından saat başında, Erdoğan ve Trump üçüncü duraklarına, kürsüye gelince kanal canlı yayına başladı.
Şimdi siz söyleyin lütfen, olacak iş mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeniden çözüm süreci olur mu? 29 Mart 2024 | 434 Okunma DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.318 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 481 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 613 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar