Trafikte sigara mı yoksa cep telefonu mu daha zararlı?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün 74. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak üzere New York' uçtu. Bu önemli seyahat öncesinde Atatürk Havalimanı'nda bir basın açıklaması yapan Erdoğan'ın gündemi yalnızca iç siyaset ve diplomasi değildi.

Cumhurbaşkanı sigara yasağının genişletilmesiyle ilgili de önemli açıklamalar yaptı:
"Bakıyorum aracı kullanan sigara içiyor. Bazen ben de işaret ediyorum, ayıptır diyorum. Yazılı kayda girmek suretiyle, şoför de içemeyecek, arkada oturanlar da sigara içemeyecek. Şimdi bunun üzerindeyiz."
Cumhurbaşkanı'nın sigaraya karşı tavrı herkesçe malum. Türkiye'deki sigara yasağının, çoğu Avrupa ülkesine göre daha etkin uygulanmasında da onun bu meseleyi şahsi olarak takip etmesinin payı büyük.
Hatta sigarayı bıraktırdığı vatandaşların ceplerinden aldığı imzalı "son paketlerden" oluşan genişçe bir koleksiyonu olduğu söyleniyor.
Erdoğan'ın zararlı bir alışkanlık olduğu tartışma götürmeyen sigarayla mücadelesi takdire şayan.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 612 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.175 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.601 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.006 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar