Tavuk yumurtasından kaz çıkar mı?

Çocukları PKK tarafından dağa götürülen ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemi toplumun büyük kesiminde karşılık buluyor.

"Ama sanatçılardan, meşhurlardan ses yok" diye bana karşı çıkabilirsiniz.
Haklısınız, son dönemdeki orman yangınlarını PKK üstelenince, bir anda çevre duyarlılığını kaybeden Cem Yılmaz, Tarkan, Recep İvedik gibi sanatçılarımız insan hayatını öncüleyen bu kampanyayı görmezden geliyor.
Ne var ki, Gezi'de "gezici", 15 Temmuz sonrası Yenikapı'da da "evlad-ı fatihan" pozları kesen kişiliksiz popülistlerden söz etmiyorum. Bugünkü suskunlukları da, büyükşehir belediyesi sanatçısı olmak için adrese teslim cv'lerden fazlası değil.
Kaldı ki, Haluk Levent gibi herkes tarafından sempatiyle bakılan isimlere bile, ailelerin sivil, demokratik insani taleplerini destekleyen twitlerini sildiren mahalle baskısını da göz ardı edemeyiz.
Kısacası, sanatıyla görmediği ilgiyi ilkokul beşinci sınıf düzeyindeki politik "anelizleriyle" yakalayan Athena Gökhan gibi düşük profilli birkaç tipin yine ortaya atılmalarını saymaksak... Özgül ağırlığı olan sanatçıların suskun kalmaları, ailelerin eylemini eleştirmemeleri bile sözünü ettiğim geniş konsensüsün göstergesi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.778 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.013 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 792 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.191 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar