Sosyete uyuma!

Bir süredir,CHP'nin kalesi diye anılan Nişantaşı ve Etiler gibi semtlerde otomobillerine Türk bayrağı asan gençlerin konvoylarını görüyorum.Dün de bağırıyorlardı: "Sosyete uyuma şehidine sahip...

Bir süredir,CHP'nin kalesi diye anılan Nişantaşı ve Etiler gibi semtlerde otomobillerine Türk bayrağı asan gençlerin konvoylarını görüyorum.
Dün de bağırıyorlardı: "Sosyete uyuma şehidine sahip çık!"
Nedeni belli. HDP 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde şaşırtıcı oranda oy almıştı buralarda.
Evet, tam da o zaman! PKK'nın "demokratik özerklik" kararını açıklayıp terör eylemlerinin startını verdiği, canımızı yaktığı o günlerde... Peki, ne olmuştu atadan babadan CHP'li, milliyetçi ya da yurtsever bu insanlara? Nasıl oluyordu da kentleri kana bulayan, ekonomiye kasteden, Türkiye'nin ne kadar düşmanı varsa ona çalışan PKK'nın yasal partisine oy veriyorlardı? HDP siyasetini konuşturup PKK'yı dağdan indirsin diye mi? E, bunu, PKK'ya silah bıraktırmayı, devlet birkaç yıl önce denediğinde "ülke bölünüyor, hainler" diye ortalığa dökülen yine kendileri değil miydi?
Kaldı ki, tüm hareketin lideri Öcalan'ın geçen sene 21 Mart'ta yaptığı "PKK silah bırakma konferansı toplasın" çağrısını bile Kandil'e karşı savunamayan HDP mi siyaset yapacaktı?
Bırakın Allah aşkına, birbirimizi kandırmayalım. İçlerinde gerçeği görüp bu kadar da olmaz diyenler de var ama genel ruh halleri hâlâ 7 Haziran değerlerinde, yerlerde. Hâlâ istedikleri, partilerinin sandıkta gönderemediğini yollamak, Gezi'nin halledemediğini bertaraf etmek. Üstelik de ellerini kirletmeden.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran sineması 15 Nisan 2024 | 965 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 570 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 628 Okunma Meydanları doldurmazsan doldururlar 12 Nisan 2024 | 750 Okunma Sabah’ın manşeti 10 Nisan 2024 | 551 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar