Ses bombalarının aksisedası

HDP'nin Adana ve Mersin il binalarında dün eşzamanlı olarak zaman ayarlı ses bombaları patlatıldı. Can kaybı yaşanmaması tesellimiz. Büyük geçmiş olsun. Saldırı sonrasında yapılan bazı...

HDP'nin Adana ve Mersin il binalarında dün eşzamanlı olarak zaman ayarlı ses bombaları patlatıldı. Can kaybı yaşanmaması tesellimiz. Büyük geçmiş olsun. 
Saldırı sonrasında yapılan bazı yorumlarsa kalıcı algı bozukluğuna neden olacak türden şiddetliydi. İçeriklerini aşağıdaki ironik twit çok güzel özetliyor. 
"AKP 30 yıllık silahlı geçmişi yüzünden saldırı sonrasında akla gelen ilk isim oldu." (@bozrumeysa ) 
Ne yazık ki aynen böyle... HDP'liler, hatta Kürt düşmanlıklarından ötürü Çözüm Süreci'ni bile vatana ihanet sayan Gülenciler bu saldırının hükümetin işi olduğunu yazdılar, söylediler. CHP'liler, çoktan jilet olmaya çekilmiş medyanın amiral gemisi yazarları ve iç savaş koalisyonunun münevverleri de. Yazıyı yazdığım saatlerde, her gün en az iki HDP binası taşlayan MHP'nin vekilleri henüz tartışmaya girmemişti. Ne var ki tıpkı Gülen'in trolleriyle muhabbetleri gibi, bu cenahtan gelen ve hükümete çakan her türlü sayıklamanın da HDP'nin başı gözü üstüne olduğuna şüphe yok. 
Peki kanıtları, dayanakları neydi? Biliyorum, birilerine iftira atmak için bu dediklerime ihtiyaçları yok. O halde şöyle sorayım. Gezici anketinde bile birinci çıkan ve bunu istikrara borçlu olan Hükümet, seçimlere 20 gün kala en küçük rakibine ses bombası atıp yönettiği ülkeyi karıştırmaktan nasıl bir fayda umuyor olabilir? 
Öyle ya, bu tarz bir saldırıya maruz kalan parti olsa olsa mağdur olur. Bu da o partinin tabanını kemikleştirdiği gibi, güvenlik ve istikrar isteyen kimi kararsız seçmeni de çeker. 
Kaldı ki, fail diye linç edilen Ak Parti'nin ne geçmişinde ne bugününde sandık meşruiyeti dışında bir "silah" olduğunu en insafsız düşmanları bile iddia edemez. Buna karşın ya tutarsa diye sallayanların sicilleri bir yana, son birkaç aylık seçim performanslarından bile tehdit, baskı ve şiddet damlıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.778 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.013 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 791 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.191 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar