Satan razıymış alanı göreceğiz

Bildiğiniz üzere internet mecrasının da TV'leri sıkıcı hale getiren RTÜK'ün denetimine girmesine karşıyım. Tavrım bugünkü tartışmayla başlamış da değil.

Geçen cuma bu köşede görüşlerimi ifade ettim. Bu yüzden "Olumlu yorumları, haksız ve acımasız eleştirileri tek tek analiz ettiklerini" söyleyen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in cevaplarını merakla okudum.
Şahin'in açıklamasından birkaç satırbaşı aktarayım:
- "Sansürden bilerek veya bilmeden, bir amaca hizmet ederek ya da bilinçsizce bahsedenlerin iyi niyetli oldukları düşünülemez.
Herkesin malumu sansür, yayınların daha yapılmadan denetlenmesi ve müdahalelerin uygulanmasıdır. Anayasamızda da açıkça sansür yasaklanmıştır."
- "İnternet üzerindeki platformlarda isteğe bağlı yayıncılığı düzenleme ve denetleme çalışmalarımız hayatın doğal akışına ters düşecek şekilde olmayacaktır."
- "Birçok ülkede internet yayın içeriklerinin denetlenmesi ve içerik üreticilerinin lisanslanmasına yönelik çalışmalar mevcuttur."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.044 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.599 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.005 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 579 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 637 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar