Sana ne, sana mı kaldı?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların ilk günü için önerdiği '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma' temalı törenler ve öğrenciler için hazırlanan videolar, broşürler...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların ilk günü için önerdiği '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma' temalı törenler ve öğrenciler için hazırlanan videolar, broşürler konuşuluyor.
Uzmanlar, içeriğin pedagojik açıdan gayet dengeli ve basit olduğu görüşünde. Neticede çocuklarımıza anlatılan, o gece vatan ve demokrasi için hep beraber ödediğimiz bedeller, şehitlerimiz, memleketin karşı karşıya kaldığı tehdit vs.
Ne var ki, 15 Temmuz'da Türk halkı olarak maruz kaldığımız tehdide rağmen hâlâ derdi küçük siyasi hesaplar olanlar, bulundukları ideolojik kafesin dışına çıkamayanlar, bu işe itiraz ediyorlar.
Yok, elbette mevzu içerik üzerine dönmüyor. O eski bildik kutuplaşma siyasetinin refleksiyle "istemezük" diye söyleniyorlar yine.
"Çocuklarımızı siyasete alet etmeyin" diyorlar. Evet, gerekçeleri ise bu faaliyeti "Ak Parti propagandası" olarak görmeleriymiş.
Anlamak gerçekten mümkün değil.
Niçin bir siyasi parti ya da grup, askeri darbeye karşı demokrasi övgüsü yapmayı "Ak Parti propagandası" diye etiketleyip kendisine haksızlık eder? Neden halkın yüzde 90'ının karşı olduğu askeri darbeye dolaylı da olsa "destek" veren bir pozisyonun içine güle oynaya girer?
Bırak senin işin mi, darbenin kötülüğünü, sivil siyasetin önemini yani demokrasiyi çocuklarımıza anlatan programlara karşı çıkmak?
Onu darbe girişimini sulandırmaya çalışan Fetullahçılar, iflah olmaz Amerikan muhipleri ya da bu çetenin fiili ortağı, gemileri yakmış PKK'lılar zaten layıkıyla yapıyor... O cephenin potansiyel oyu ortada işte.
Mantıki ve ahlaki olan, bu yükselen dalganın üzerinde sörf yapıp amasız darbe karşıtlığını kimseye bırakmamak değil mi?
Böylece hem siyasi rakibine icraatlarında muazzam meşruiyet veren bir kozu elinden almış olursun hem de "sivil siyaset bayraktarlığının" nimetlerinden sen de faydalanırsın.
Sonra da kalkıp kimse sana "genetik darbeci" falan diye öyle rahat rahat sataşamaz.
Tabii kendileri bilir. Benimkisi 15 Temmuz sonrası siyasetin yükselen niteliğine uyum sağlamaları ve sonuçta hepimizin kazanması için naçizane bir bakış açısı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.647 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.359 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 984 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 789 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.189 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar