‘Rus uçağını ABD füzesiyle vuran muhalif yurtseverler’ öyle mi?

Hafta sonu İdlib'de Su 25 tipi bir Rus savaş uçağı düşürüldü. Pilotun uçak düşmeden önce kendini fırlatmayı başardığı ancak yere inince girdiği çatışmada hayatını...

Hafta sonu İdlib'de Su 25 tipi bir Rus savaş uçağı düşürüldü. Pilotun uçak düşmeden önce kendini fırlatmayı başardığı ancak yere inince girdiği çatışmada hayatını kaybettiği belirtiliyor.
Saldırıyı Heyet Tahrir el Şam isimli bir örgüt üstlendi.

Ama bildiğiniz üzere bu üstlenmeler çoğu zaman faili işaret eden göstergeler değil... Tetikçilerin kimliğine dair bir veri o kadar. Çünkü bölgede devam eden terörün uygulayıcıları bu işi "vekâleten" yapıyorlar.

Rusya da bu durumun farkında.

Duma Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Şvıtki'nin yaptığı açıklama da bu farkındalığın işareti:

"Bugüne kadar onların elinde MANPAD yoktu. Belli ki yabancı ülkeler tarafından sağlanıyor. Bu silahın kaynağını ortaya çıkarma yönünde araştırma yapılması ihtiyacı var!"
MANPAD bir ABD teknolojisi. Haziran 2017'de ABD kongresi, bu silahların "Suriyeli muhaliflere" gönderebilmesi için hazırladığı savunma tasarısını Trump'a onaylatmıştı.
ABD'nin PKK-YPG'ye gönderdiği binlerce TIR'lık silah yardımı içinde, bu yüksek teknoloji ürünü MANPAD'lar da var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.769 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.012 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 791 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.191 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar