PKK’lılar IŞİD’e sarıldı

HDP'li vekiller gözaltında ifade verirken Diyarbakır Bağlar'daki Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne yönelik korkunç bir saldırı düzenlendi.Saldırı sivillerin yaşadığı kent merkezinde...

HDP'li vekiller gözaltında ifade verirken Diyarbakır Bağlar'daki Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne yönelik korkunç bir saldırı düzenlendi.
Saldırı sivillerin yaşadığı kent merkezinde gerçekleştirildiğinden, yani terör fili zücaciyeye sokulduğu için olan yine sivillere oldu. 7'si sivil, 9 kişi şehit oldu, 100'ü aşkın da yaralımız var.
Diyarbakır Valiliği yaptığı açıklamada 'Kemal' kod adlı PKK'lı teröristin, 3 ton patlayıcı kullanarak, bu 'fedai eylemini' yaptığını duyurdu.
Acı haber PKK'nın haber ajansı ANF'de "eylem" şeklinde yumuşatılırken, PKK sempatizanları sosyal medyada bu "eylemlerine" gerekçe bulmak için çırpınıyorlardı. Zira ne içeride ne de dışarıda izah edilebilecek bir durumdu bu.
Ama nafile... Eylemde hayatını kaybeden çoğunlukla siviller olduğu için, PKK'nın planı ters tepti.
Bugüne değin sivillerin hayatını kaybettiği onlarca benzer saldırıya uğrayan Diyarbakır halkı bu kez "edi bese" dedi. Sokağa çıktı ve saldırıyı düzenleyenlere tepkisini gösterdi.
Köşeye sıkışan PKK'ya ve sempatizanlarına "yardım" yine gece yarısı yine "dışarıdan" geldi.
Bugüne değin Türkiye'de yaptığı hiçbir eylemi üstlenmeyen IŞİD, neidüğü belirsiz bir internet sitesi üzerinden Reuters'e ulaşıp alelacele Diyarbakır katliamını üstleniyordu.
Tabii yerseniz.
Şükür artık kimse yemiyor. Bölgede birbirinin varlık gerekçesi olan iki terör örgütünün, PKK'nın ve IŞİD'in birbirinin stepnesi olduğunu herkes biliyor.

***

Parayla değil sırayla...
Terör örgütlerinin hepsi birer markadan ibaret. Hepsinin sahibi belli.
Önce eylem yaptırılıyor ardından yönetimlerine küresel muktedirler tarafından kayyum atanmış terör örgütlerinden bu işi üstlenmeleri isteniyor.
Asıl olan istenilen etkinin yaratılması.
Seçim mi var, bekledikleri sonucun çıkmaması halinde halka başlarına nelerin geleceği mi gösterilmek isteniyor?
Hemen Adliye'de bir savcı seçiliyor hedef olarak. Sansasyonel bir eylemle Savcı Mehmet Selim Kiraz katlediliyor. Ardından en uygun faile eylem üstlendiriliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeniden çözüm süreci olur mu? 29 Mart 2024 | 414 Okunma DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.318 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 481 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 613 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar