Pegasus uçağında neler oldu?

İçinde 162 yolcu olan Pegasus Havayolları'na ait uçak Trabzon'da pistten çıkıp denize düşmesine birkaç metre kala durdu. Çok şükür can kaybımız yok. Ancak uçaktaki panik sonrası yolcuların...

İçinde 162 yolcu olan Pegasus Havayolları'na ait uçak Trabzon'da pistten çıkıp denize düşmesine birkaç metre kala durdu.
Çok şükür can kaybımız yok. Ancak uçaktaki panik sonrası yolcuların yaşadığı travmanın izleri nasıl silinir bilmiyoruz.
Kazanın ardından, normalde havayolu eleştirilerine balıklama atlayan birtakım medyanın takındığı tavırsa olayın üstünün örtüleceği şüphelerini artırıyor.
Evet, suskunluk sarmalını muhtemelen reklam baskısı ve damatlık ilişkileri derinleştiriyor. Ama sormaya devam edeceğiz.

Görüşlerini aldığım bütün uçuş güvenliği uzmanları, pilotların "manevra yaparken birden sağ motor hızlandı ve uçak sol tarafa gitti" ifadelerine şüpheyle yaklaşıyor.
"Manevra esasında motor öyle durup dururken hızlanamaz" diyorlar.

Sahada çalışan uzmanların, kazaya dair somut duyumlara dayandığını bildiğim senaryoları ise şöyle:
"Büyük olasılıkla manevra esnasında uçak yanlış tarafa sürüldü ve pilot da ani bir refleksle uçağı doğru yöne hareket ettirmek için kopan motora güç verecek bir hamle yaptı."
Altı çizilen diğer bir iddia ise kaza esnasında uçaktan tahliyenin geciktiği.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeniden çözüm süreci olur mu? 29 Mart 2024 | 414 Okunma DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.318 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 481 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 613 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar