Patron Kim?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinden ne sonuç çıktı? Türkiye'nin tezleri karşısında sallanan başların ne kadar gerçekçi olduğunu, verilen sözlere ne kadar uyulacağını...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinden ne sonuç çıktı?
Türkiye'nin tezleri karşısında sallanan başların ne kadar gerçekçi olduğunu, verilen sözlere ne kadar uyulacağını elbette ki sahadaki somut gelişmeler gösterecek.
Çünkü söz konusu olan ABD. Ve içeride devam eden azil sürecinin gerginliği zirvede yüzünden okunan Trump da Erdoğan'la olan gerçekçi (ve bence samimi) ilişkisine rağmen tek aktör değil.
Ancak Alman Spiegel'e "patron kim" manşeti attıran zirvedeki kimi önemli ayrıntılar, şimdiden Türkiye'nin çıkarları açısından olumlu düşünmemizi sağlayacak cinsten.
Zira gazetenin, Erdoğan'ın zirvedeki göğsümüzü kabartan performansına ve özgüvenine dair yorumu, Türkiye'nin heybesinin şimdiden dolmaya başladığının açık göstergesi:
"Beyaz Saray'da kamuoyuna yansıyan basın toplantısı kısmında; sanki dünyanın en güçlü ülkesinin başkanı Trump değil de Erdoğan'mış gibiydi.
Türkiye Cumhurbaşkanı bu fırsattan istifade ederek, basın mensupları önünde ABD'ye öğüt verdi ve eleştirdi."

*** ABD'deki kritik zirveden hemen önce bu köşede (8 Kasım), "Erdoğan'ın ABD'ye gitmesini kim niye istemez" diye sormuştum.
Dün baktım, diplomasinin ötesinde aralarında kişisel bir ilişki de geliştiren Erdoğan ve Trump'ın, aracısız, yüz y...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.492 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.003 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 579 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 637 Okunma Meydanları doldurmazsan doldururlar 12 Nisan 2024 | 755 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar