Ortalığı yine İmamoğlu videoları sardı

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok'un bugünkü (12.11.2022)''Ortalığı yine İmamoğlu videoları sardı'' başlıklı yazısı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığında gözü olmadığına dair irade beyanı dayatmasına boyun eğmişti.
Bu zoraki desteğin ardından rölantide yoluna devam eden İmamoğlu yeniden hareketlendi.
Hakkındaki hakaret davasının yarattığı mağduriyet dalgasını bir süredir düştüğü adaylık yarışına dönmek için tepe tepe kullanıyor.
Örneğin, CHP medyası içindeki Kılıçdaroğlu taraftarı yayın organlarına ve yazarlara yönelik yaptığı operasyonlar, geleceğin patronunun kim olduğunu hatırlatmaya dair bir parmak sallama.
İmamoğlu, hükümete yakın gazetecileri Karadeniz gezisine davet etmesi bahane edilerek Genel Merkez tarafından linç edildiği dönemde tuttuğu defterleri de açtı.

Her gün CHP'li bir yazardan Ekrem Bey'in adamları tarafından nasıl tehdit edildiğine dair itiraflar geliyor.
Hırslı başkanın kendisini yeterince görmeyen Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay'ın annesinin evine zabıtaları göndermesi gibi açık hamleler görmezden gelinecek gibi değil.
İmamoğlu cephesindeki hareketlenmenin diğer bir göstergesi ise ortalığı başkanın skandal videolarının sarması.
Evet, 2019 yerel seçimlerinde uyguladığı ajans taktiğinin aynısı.
İmamoğlu'nun "İt demedim, basit dedim" tashihlerinden farkı olmayan "6'lı masanın en aktif neferi olacağım dedim, adayı olacağım demedim" şeklindeki açıklamalarına bakmayın siz...
İmamoğlu 2023 seçimleri için adaylık vaatleriyle gündeme gelirse önce Kılıçdaroğlu'nun hışmını üzerine çekeceğini biliyor. "Lanlı lunlu" cümleleri, 10 Kasım anmalarında kalkıp dans etmesi falan boşuna değil.
Yine olta atıyor.

TRUMP DURDURULAMAZ
ABD'li Demokratlar, ara seçimlerde Cumhuriyetçiler'in Senato ve Temsilciler Meclisi'nden oluşan Kongre'de çoğunluğu elde etmesi anlamında kullanılan "Kırmızı Dalga"nın gerçekleşmediğini söyleyip mutluluklarını ifade ediyorlar.
Hatta Biden, beklenilen hezimet yaşanmadığı için zafer kazanmış gibi "Daha yeni başlıyoruz. Niyetim yeniden yarışmak" diyor.
Cumhuriyetçiler'in pozisyonunu koruduğu ara seçimlerin 2024'te yeniden aday olması beklenen Trump için bir referandum olduğunu söyleyenler de var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 499 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.174 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.600 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.006 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar