OHAL’in hakkı verilmeli

PKK İstanbul'da gerçekleştirdiği motosikletli saldırının ardından dün de Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde ortaya çıktı. Durak Jandarma Karakolu önündeki kontrol noktasına bombalı araçla...

PKK İstanbul'da gerçekleştirdiği motosikletli saldırının ardından dün de Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde ortaya çıktı. Durak Jandarma Karakolu önündeki kontrol noktasına bombalı araçla yapılan intihar saldırısında 10 asker ve 8 sivil şehit olurken 27 kişi de yaralandı.
PKK'nın bu son eylemelerle yeniden tüm gücünü toplayıp "varım demeye" çalıştığını söyleyebiliriz.
Kuşkusuz yeniden deneyecekler. Peki, biz ne yapabiliriz?
İçinde bulunduğumuz OHAL sayesinde PKK'nın yanı sıra tüm diğer terör örgütleri daha zor hareket ediyorlar. Sadece son bir hafta içinde yakalanan intihar bombacıları düşünülürse alınan tedbirlerin etkili olduğu söylenebilir.
Ancak vatandaşın canını yakan terör örgütleriyle mücadelede OHAL'in devlete tanıdığı haklar daha etkin kullanılmalı.
Öyle ya madem devlet anayasadan doğan meşru müdafaa hakkını olağanüstü şekilde kullanma kararı aldı ve bu işin eksilerini göze aldı. O halde bu süreçte, en alçakça yöntemlerle sokakta vatandaşları katletmeye devam eden tüm terör örgütleriyle eskisine göre daha etkin mücadele etmeli. Yani anayasaya ve hukuka sonuna kadar riayet edilerek OHAL'in hakkı verilmeli.
Vatandaşın beklentisi budur.

***

Muhalefet kendine gelmeli
Türkiye dört koldan saldırı altında. 15 Temmuz Fetullahçı darbe girişiminin ardından PKK ve IŞİD'le mücadelesini sürdürüyor. Küresel muktedirlerin ekonomik sabotaj girişimleri de cabası.
Bu belanın savuşturulması görevi yalnızca hükümete değil, muhalefete de düşüyor. MHP, başta OHAL olmak üzere Türkiye'nin varoluş mücadelesine yönelik her türlü tedbiri destekliyor. Siyasi rekabet misyonunu yurtseverliğinin önüne koşmuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.187 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 480 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 611 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 483 Okunma Kılıçdaroğlu’ndan para sayma görüntülerine ‘yorumsuz’ yorumu 22 Mart 2024 | 346 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar