O fotoğraf ve aile albümümüz

Sabah uyanınca "Hazır ol Rusya füzeler" geliyor türünden twitlerle dünyayı trolleyip piyasaları alt üst eden Trump, işi büyütüp "ilk taşı" atar mı? Ve dünya savaşının fitilini ateşler...

Sabah uyanınca "Hazır ol Rusya füzeler" geliyor türünden twitlerle dünyayı trolleyip piyasaları alt üst eden Trump, işi büyütüp "ilk taşı" atar mı? Ve dünya savaşının fitilini ateşler mi?
Trump'ın dün, Mattis'le yapacağı Suriye konulu Ulusal Güvenlik toplantısı öncesi dünkü twiti bu konuda bir fikir veriyor sanırım:
"Hemen de vurabiliriz, hiç de vurmayabiliriz."
Evet, ABD başkanının taktiği bu... Bir süredir tansiyonu düşen dehşet dengesini yeniden hissedilir dereceye yükseltmek. ABD'nin ekonomik ve politik gücünün kaynağı olan "vasilik" rolünü bir ihtiyaç olarak hissettirmek...
Tıpkı "benim nükleer füze düğmem daha büyük" diye tehdit ettiği Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'a daha sonra, "görüşelim" demesi gibi.

*** Peki, ne oldu da, "Suriye'den çekileceğiz" dedikten hemen sonra bu denli sert çark etti Trump?
Tek neden, Başkan'ın bu açıklamasının hemen ardından avukatının ofisinin "tesadüfen" basılması FBI tarafından basılması değil elbette.
Diplomasiyi trol seviyesine indirgeyecek kadar paniklemesinin asıl nedeni, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın, Putin ve Ruhani'nin arasına girerek verdiği o fotoğraf.
CNN International'da Trump için "Suriye masasına bile oturamadı," "çırak çıktı" eleştirisi yaptıran, içerideki muhalefetin ağzına sakız olan o kare. *** Ne var ki yine bir çağ başlıyor ve yine katı olan her şey yine buharlaşıyor...
Dengeler değişti, Terörle, darbeyle, ekonomik sabotajla terbiye edilmeye kalkılan Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çarşamba günü Putin'le dün de Trump'la görüşerek krizde arabuluculuk rolü üstlenmesi bunun en son örneği.
Rusya Parlamentosu Savunma Komitesi Başkanı Vladimir...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.777 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.012 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 791 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.191 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar