Niye hasta oluyorsunuz lan sayın vatandaş!

Sosyal medya ve internet sitelerinde bir video geziyor. "İçimizdeki ahmaklar, geri zekâlılar izlesin" notuyla elden ele yayılıyor.

Sosyal medya ve internet sitelerinde bir video geziyor. "İçimizdeki ahmaklar, geri zekâlılar izlesin" notuyla elden ele yayılıyor.

Videoyu ABD'li bir doktor çekmiş. Nefes darlığı çekerek ölmenin nasıl bir his olduğunu anlatıyor. Ön kamerasından (selfie usulü) çekim yaptığı telefonunu ileri geri hareket ettirerek ölüm anında ışığı ve sesi nasıl algılayacağımızı canlandırıyor aklınca.

Klostrofobik, rahatsız edici bir görüntü. Zaten haber diye bu görüntüleri okurlarına ulaştıran BBC Türkçe gibi siteler, videoyu tıklamadan önce "pornografi" düzeyiyle ilgili uyarı koyuyorlar.

Auteur yönetmenler arasında ilk sırada saydığım cesur Hitchcock bile ölümü anlatırken bu kadarına cesaret edememişti!

Psycho filmindeki o meşhur duşta cinayet sahnesini bilirsiniz... Aykırı yönetmenimiz bile, filmin bu sahneden dolayı denetime takılmaması için senaryoda değişikliğe gitmek zorunda kalmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tilki şimdi seçim havasında 18 Mart 2024 | 604 Okunma Japonya işgal altında ne anlatıyorsunuz? 17 Mart 2024 | 895 Okunma Kılıçdaroğlu ile Kaftancıoğlu neden susuyor? 16 Mart 2024 | 649 Okunma Hatırlamıyorum ne demek hocam? 15 Mart 2024 | 1.179 Okunma Organize işler bunlar 13 Mart 2024 | 935 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar