Netanyahu sizinle gurur duyuyor!

Zaman zaman dile getirdiğim gibi Hamas'ın bazı dış ilişkilerine dair benim de kafamda soru işaretleri var. Sivilleri hedef aldığı saldırılarını da eleştiriyorum. Ne var ki, 2006 seçimlerinde Filistin halkı...

Zaman zaman dile getirdiğim gibi Hamas'ın bazı dış ilişkilerine dair benim de kafamda soru işaretleri var. Sivilleri hedef aldığı saldırılarını da eleştiriyorum.
Ne var ki, 2006 seçimlerinde Filistin halkı tarafından iktidara taşınmış, ancak İsrail başta olmak üzere Batılı ülkelerce tanınmayarak hükümetten düşürülmüş bir hareketten söz ediyoruz.
İsrail devleti için de aynısını yapmadan meşruiyetini sorgulamak kimsenin haddine değil.
Bir gazeteci olarak ben de Hamas'tan söz ederken ABD'nin, İsrail yanlısı Batı devletlerinin hukuki ve siyasi tanımlarıyla konuşmak zorunda değilim.



Zira eğer korkudan, şiddetten, sivillerin katledilmesinden bahsedeceksek Hamas hiçbirinin eline su dökemez.
Bizde kendini "ulusalcı" diye tarif eden çevrelerin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 801 Okunma Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 473 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 515 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.241 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.798 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar