Ne zaman vuracağını Ankara bilir!

Hava kuvvetlerinin, PKK'nın yeni Kandil'i Sincar'a yaptığı yıldırım baskın tarihi bir dönemeç. Zira örgütün Suriye kolu YPG'nin stratejik hedeflerinin yerle bir edildiği operasyon tamamen "made...

Hava kuvvetlerinin, PKK'nın yeni Kandil'i Sincar'a yaptığı yıldırım baskın tarihi bir dönemeç. Zira örgütün Suriye kolu YPG'nin stratejik hedeflerinin yerle bir edildiği operasyon tamamen "made in Turkey!"
Daha önceki dağı taşı bombaladığımız harekâtların aksine, son Sincar harekâtının istihbarat, değerlendirme, planlama ve karar süreçleri tümüyle Ankara'da gerçekleşti.
Ve belki de hepsinden önemlisi siyasi irade, tıpkı ABD Başkanı Trump'ın büyük bir özgüvenle açıkladığı gibi, terörist hedefleri vuracağını önceden ilan etmedi.
Türk Dışişleri'nin açıkladığı gibi, sadece bölgedeki "müttefikler" operasyondan birkaç saat önce zarar görmemeleri için bilgilendirildi. Söz konusu bilgilendirmenin bir izin olmadığının altını da çizelim.
İşte sahadaki aktörlerden ABD'nin ve hatta Rusya'nın sanki kendileri vurulmuş gibi tepki vermelerinin en büyük nedeni de bu.
Ankara'nın uzun yıllar, teröristleri destekleyen devletlerin "denetiminde" teröristlere operasyon yapmasına alıştıkları için şaşkınlar.
Ancak ortada uluslararası hukuka ve egemen devlet pratiklerine aykırı bir durum olmadığı için resmi tepkilerden ziyade neye itiraz ettikleri anlaşılmayan diplomatik sitemlerle yetiniyorlar.
İstedikleri kadar kıvransınlar...
Devlet içinde terörist unsurlarla işbirliği yapan ve yabancı istihbarat servislerinin dümen suyunda hareket eden çeteler tasfiye oldukça Türkiye daha etkili operasyonlar pişirmeye devam edecek.
Arkasında vesayet kurumlarının değil sadece ve sadece halkın desteği olan siyasi irade de bu güvenle ülkenin ulusal çıkarlarına odaklanacak.
Yani kısacası geçti o al gülüm ver gülüm günler cancağızım.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeniden çözüm süreci olur mu? 29 Mart 2024 | 434 Okunma DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.318 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 481 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 613 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar