Ne uzun kıştı ama değil mi?

Kiminle konuşsam aynı şeyden yakınıyor:"Bitmedi gitti şu kış da..."Ama yalnızca nihayet geride bıraktığımız mevsimle alakası yok vatandaştaki bu halin.7 Haziran öncesi bastırdı kara kış....

Kiminle konuşsam aynı şeyden yakınıyor:
"Bitmedi gitti şu kış da..."
Ama yalnızca nihayet geride bıraktığımız mevsimle alakası yok vatandaştaki bu halin.
7 Haziran öncesi bastırdı kara kış. Şairin dediği gibi kurşun gibi ağırdı hava, çöreklendi Türkiye'nin üzerine.
Hatırlayın, terör örgütleri ve satılık medyası elbirliğiyle gerdiler ülkeyi.
Seçimlerden hemen önce Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı seçmeni tehdit etmek için gazetecilerin flaşları önünde katlettiler.
Tehditle, merkez medya cilalamasıyla yürütülen seçim kampanyasından PKK'nın siyasi kanadına büyük bir seçim zaferi kazandırdılar.
Onların yaptığı ilk işse, çözüm masasını devirip terörü yeniden başlatmak oldu. HDP'nin yoğun oy aldığı kentlerde PKK kantonlar ilan etmeye kalkıştı.
Kimilerinin iyi niyetle attığı oylar hepimize, hendek, mayın, el yapımı patlayıcı, çoluk çocuk asker polis yüzlerce şehit olarak geri döndü.
İçeride bunlar yaşanırken, sınırlarımızın dibinde de hava bozmuştu. DEAŞ denilen aşağılık bir dizaynla, Suriye ve Irak yeniden şekillendiriliyordu.
Ne kadar emperyalist varsa burnumuzun dibinde bitmişti. Kurulması planlanan PKK devleti için tüm çalışmalar son gaz devam ediyordu.
İçeride terörle meşgul edilen Türkiye aman yanı başındaki sorunla uğraşmasın, teröristlerin yuvası Suriye'ye burnunu bile uzatamasın diye bir Rus uçağı düşürdüler hemen.
Konu kilitti!
Tüm bunların üzerine bir de 15 Temmuz gelip çattı!
Ve derken tüm batının açıkça savaş ilan ettiği referandum sürecine girdik.
Düşünün bugün yaşadığımız ülke, bunca badireyi atlatıp yoluna devam ediyor...
Hakikaten mayamız sağlammış; benim diyen halk, devlet dayanamazdı.
Elbette bu sürecin atlatılmasında ne teröristler ne de rakiplerimiz karşısında gram eğilmeyen Erdoğan'ın liderlik faktörünü de unutmamak gerek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.270 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 480 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 611 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 484 Okunma Kılıçdaroğlu’ndan para sayma görüntülerine ‘yorumsuz’ yorumu 22 Mart 2024 | 346 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar