Ne üst aklı Allah aşkına!

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok'un bugünkü (24.08.2022)''Ne üst aklı Allah aşkına!'' başlıklı yazısı.

6'lı masanın son toplantısına Temel Karamollaoğlu ev sahipliği yaptı.
Ve tahmin edeceğiniz üzere bu buluşmadan elle tutulur, dişe dokunur tek bir sonuç çıkmadı.
Sade suya tirit klişeler işte...
Koalisyon "protokolünün ayrıntıları" üzerinde konuşmuşlar. Bildiride belirttikleri üzere "Birlikte yol yürümeye devam etme kararlılığında olduklarının altını tekrar çizmişler..."
Ayrıca toplantı "pozitif bir havada" geçmiş.
Geçenlerde "Yeni sistemde ittifaklara yer kalmadı" diyerek ne kadar lüzumsuz bir iş yapıldığını hatırlatan Temel Bey de konukları için jestler hazırlamış...

CHP için duvara, Atatürk'ün 1. Meclis'i din adamları ve dualarla açarken görüldüğü resim asılmış. Diğer konuklar için de organik sebze sepeti hazırlanmış. Üstelik sepet, içindekileri yedikten sonra evde dekoratif olarak kullanılabilecek cinsten...
Hatırlıyorum da... 6'lı masa kurulduğunda ve "Türkiye'deki Erdoğan karşıtı blokun destekleneceğini" duyuran Biden yönetimine açık selamlar çakıldığında herkesin aklına "Üst Akıl" gelmişti.
Masayı Üst Akıl'ın topladığı yorumları yapılmıştı. Hatta, "Biz iktidar olunca Türkiye'ye yabancılar para yağdıracak" diyen muhalefet de "Arkamızda ABD, Batı var" imajını üstü kapalı sahiplenmişti.
Birkaç ayda gelinen aşamaya bakınca, bu yorumların 6'lı masaya iltifat etmek anlamına geldiği açıkça görülüyor.
Zira ortada bir akıl olmadığı, Kemal Bey'in seçime kadar seçmeni ve muhalefet partilerini oyalamak üzere bu işi tertiplediği bizzat CHP kulislerinde dillendiriliyor.
CHP yandaşı gazeteciler bile, "6'lı masa buluşmaları altın gününe döndü" diyerek olası bir seçim hezimetindeki sorumluluklarını üzerlerinden atmanın altlığını yapmakla meşguller.
Belli ki, Okyanus ötesinden bir sinyal almayı uman Kemal Bey son ana kadar muhalefetin adayı pozisyonunu korumayı, sonra da kaderine razı olmayı planlıyor. O güne kadar da Ekrem İmamoğlu dahil olası adayları alternatif olmaktan çıkarmak için elinden geleni yapıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.309 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 974 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 789 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.188 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.607 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar