Ne oldu da Arınç yine 15 Temmuz öncesi pozisyonuna döndü?

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok'un bugünkü (18.06.2022)''Ne oldu da Arınç yine 15 Temmuz öncesi pozisyonuna döndü?'' başlıklı yazısı.

Ankara'da bir toplantıda kürsüye çıkan Bülent Arınç, ülkede FG plakaların huzur içinde dolaşamadığına dair serzenişleriyle, Kılıçdaroğlu'nun KHK'lılara siyasi af talebine destek verdi...
Hatta, memleketin en büyük sorunu buymuş ve beyefendinin ayakkabısının içindeki bir taş misali canını acıtıyormuş gibi, hızını alamayıp kürsüden herkesi "Kral çıplak" diye haykırmaya davet etti!
CHP'liler sosyal medyada "Başka kapıya" diye söylenseler de Kemal Bey'den aferini kaptı.
Belli ki bir hafta önce katıldığı AK Parti'nin Kızılcahamam kampında sesi kısıktı...
Öyle ya madem FETÖ'cülerin durumu canını çok yakıyor, Cumhurbaşkanı'nın ve diğer siyasilerin olduğu toplantıda sıkıntılarını pekâlâ dile getirebilirdi.

Hatta dikkat çekici olsun diye kampa FG plakalı bir arabayla bile gelebilirdi.
Neyse artık...
Ama ben hâlâ Arınç'ın neden yeniden 15 Temmuz öncesi pozisyonuna döndüğünü merak ediyorum.
Dikkatinizi çekerim, hukuki milat kabul edilen 17-25 Aralık öncesi demiyorum...
Zira biliyorsunuz, Arınç ancak 15 Temmuz darbesi bastırıldıktan sonra "Silahlı terör örgütünün Fetullahçı olduğunu o gece öğrendim, bana ahmak diyebilirsiniz" diyebilmişti. Yani o güne kadar kiminle yürüdüğünü kendisi itiraf etmişti.
Bir süre bu güzergâhta devam etti. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'nda akil adam pozları kesti.
Ta ki geçtiğimiz yıl sonunda mahkeme, FETÖ'den yargılanan damadı hakkında "beraat kararı" verene kadar...
Demek özüne dönmek için onu bekliyormuş.

BİR MADDE EKSİK KALMIŞ MEHMET ABİ
Dün Mehmet Barlas'ın ülkeyi 6+1 kişiyle oluşturulacak konseyle yönetmeyi vaat eden Millet İttifakı'nın olası iktidarında olacaklara dair ironik yazısı çok konuşuldu.
Mehmet Abi "ironi" diyorsun ama bence saydıklarının içinde "İstanbul Havalimanı'nın adı Atatürk Havalimanı olarak değiştirilecek ve karıştırılmaması için eski Atatürk Havalimanı'nın adı da Mustafa Kemal Havalimanı olacak" gibi "gerçekçi" olasılıklar çoğunlukta...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 58 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.161 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.600 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.006 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 579 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar