Müjdat Gezen ilk kez güldürdü!

40 yıldır "Darbükatör Baryam" tiplemesiyle tanıdığımız Müjdat Gezen'in tiyatrosunun kapısı geçtiğimiz şubatta kundaklanmıştı.Bazı gazetelerin manşetlerinde laik "Cumhuriyete...

40 yıldır "Darbükatör Baryam" tiplemesiyle tanıdığımız Müjdat Gezen'in tiyatrosunun kapısı geçtiğimiz şubatta kundaklanmıştı.
Bazı gazetelerin manşetlerinde laik "Cumhuriyete kalkışma" şeklinde yankı bulan bu olay sonrasında pek çok oyuncu Gezen'e destek olmuş, toplantılar düzenlenmişti.
Gezen ise verdiği mülakatlarda yaşananlara tepkisini şu sözlerle özetliyordu:
"Cumhuriyet ateşine bir şey olmaz!"
Aradan iki ay geçti. Sanat merkezinin kapısını yakan saldırgan dün hâkim karşısındaydı.
Gerisini mahkeme salonundan aktarıyorum. Diyalogların tamamının gerçek kişilere ait olduğu ve mahkeme kayıtlarından bire bir aktarıldığını hatırlatalım.
Perde!
Mahkeme heyeti salona girer. Herkes kalkar.
Hâkim Gezen'in tiyatrosunu kundaklamaya kalkan sanık Mehmet Ali Aligül hakkındaki iddiaları hatırlatır:
- "Mala zarar verme ve kasten yangın çıkarma" suçlarından 9 yıla kadar hapis cezasıistemiyle tutuklu yargılanan sanığın...
Kendisini televizyonlardan da tanıdığımız avukat Celal Ülgen söz alır:
- Tutuklanma bir tedbirdir, bu tedbirin uygulanmasına gerek yoktur. Kimsenin tutuklama ile terbiye edilmesini istemeyiz!
Tragedyanın kilit monoloğunu kurtarmış bir oyuncu edasıyla heyeti süzen Avukat Ülgen altın vuruşunu şu sözlerle tamamlar:
- Müjdat Gezen evli ve dört çocuğu olduğu için sanığı çaya davet etti. Sanık Aligül de bu daveti kabul etti. Sanığın tahliyesini istiyoruz!
Bu arada kafanız karışmasın, kundakçının tahliyesini isteyen Celal Ülgen'in, yakılantiyatronun yani Müjdat Gezen'in avukatı olduğunu da hatırlatalım.
Kundakçı ve avukatı da Müjdat Gezen'in avukatının sözleri üzerine ekleyeceklerinin olmadığını, kendisine tamamen katıldıklarını, zaten ne söyleseler fazla olacağını açıklarlar.
Ve son söz yine hâkim söyler:
- Bu kadar olumlu yaklaşımdan sonra tahliyene karar veriyorum.
- Alkışlar!
Evet, o günlerde bu olay üzerinden kopardığınız fırtınaya, verdiğiniz siyasi mesajlara samimi şekilde inananlar, size destek verenler ne düşünüyorlar bilmiyorum...
Ama ben çok güldüm Müjdat Bey. Hatta ilk kez güldüm diyebilirim size.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.233 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 480 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 611 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 483 Okunma Kılıçdaroğlu’ndan para sayma görüntülerine ‘yorumsuz’ yorumu 22 Mart 2024 | 346 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar