Muhalefetin parazitleri

Ak Parti dün, çok tartışılan cinsel istismar konusundaki yasa önerisini geri çektiğiniaçıkladı.Ben bu gelişmeyi olumlu ve emsal oluşturması açısından umut verici buluyorum.Konu ilk...

Ak Parti dün, çok tartışılan cinsel istismar konusundaki yasa önerisini geri çektiğiniaçıkladı.
Ben bu gelişmeyi olumlu ve emsal oluşturması açısından umut verici buluyorum.
Konu ilk gündeme geldiğinde de "Kaş yapayım derken göz çıkartma yasa tasarısı" başlıklı yazımda (19 Kasım) eleştirilerimi sıralamış ve hükümetin kamuoyundan gelen tepkilerigörmesi gerektiğini söylemiştim.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da siyaset üstü ülke liderliği pozisyonunun hakkını vererek önceki gün konuyla ilgili bir açıklama yaptı.
Hükümetin tasarıyla ilgili "toplumun değişik kesimlerinden gelen eleştiri ve önerileri" dikkate almasında fayda gördüğünü söyledi.
Bu gelişme bizlere bir kez daha gösterdi ki, iktidara yönelik önyargısız, sağlamgerekçeleri olan ve toplumsal desteğe sahip eleştirilerden bir sonuç almak pekâlâ mümkün.
Tıpkı kararlılıkla yürütülen FETÖ ya da PKK terörü ile mücadelede olduğu gibi... Ülkenin ve devletin bu virüslerden temizlenmesi için nihayet başlatılan tasfiye sürecinde sabote etmeye, aksatmaya değil, hakkaniyeti sağlamaya yönelik eleştiriler dikkate alınıyor.
Örneğin daha dün, OHAL kapsamında TSK'dan 1988 kişi, Emniyet'ten 7586 kişi ihraç edildi. Kamu kurumlarında görevli 5434 kişi görevden uzaklaştırıldı.
Buna karşın, daha önce ihraç edilen 157 kişi de mesleğe iade edildi.
Siz muhalefeti kırıp dökmeye endeksleyip, eleştiri hak eden konuları bile kör dövüşüne çeviren lüzumsuzlara bakıp enseyi karartmayın.
Kimsenin ısrarla kulaklarını kapadığı falan yok. Yeter ki seçmenler olarak bizler, iktidarı sağır etmeyi değil, diyaloğa çağırmayı hedefleyen bir tarzı muhalefeti kararlılıkla sahiplenelim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 1.312 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.595 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.005 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 579 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 637 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar