MHP’deki muhaliflerin ilk bahtsızlığı

MHP'deki muhalefetin en büyük şanssızlığı Bahçeli'nin örgüte hakim olması ve yönetimin katılığı değil. Asıl sorun daha ilk günden itibaren bu isimlere parti dışından gelen destek.Evet...

MHP'deki muhalefetin en büyük şanssızlığı Bahçeli'nin örgüte hakim olması ve yönetimin katılığı değil. Asıl sorun daha ilk günden itibaren bu isimlere parti dışından gelen destek.
Evet, Cemaat'ten, Gülen çetesinden bahsediyorum.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, 7 Haziran'da, 1 Kasım'da CHP ve HDP'ye oy verenlerden...
Şimdi başımıza bir anda MHP'nin bekasından başka bir şey düşünmeyen Ülkücü muhalif kesildiler.
Sosyal medyadaki trol hesapları, profil resimlerindeki sarı, kırmızı, yeşil fonu Bozkurt posterleriyle değiştirdiler.
Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen ABD'de olan Tayyip Erdoğan'ı, PYD-PKK bayrakları altında protesto eden Cemaat'in firari gazetecisi Emre Uslu'nun parmakları Meral Akşener'i öven twitler atmaktan nasır tuttu.
Nazlı Ilıcak'sa MHP genel başkan adaylarından, Meral Hanımdan, Sinan Oğan'dan daha heyecanlı.
Pensilvanya'daki hocaları da, MHP Kurultayı öncesi akrostişli bir vaazla MHP'li muhaliflere desteğini sunar belki, ne dersiniz?
"Tüm adayları aynı kefeye koymayın, hepsi mi Cemaat'le iş tutuyor" diye itiraz ediyor olabilirsiniz. Haklısınız, bu övgüler, destekler belki de adayların iradeleri dışındadır.
Ancak bu ilişkilendirmeden rahatsızlarsa, ya çıkıp Bahçeli gibi net bir dille Cemaat'le alakalarının olmadığını açıklarlar ya da hiç olmazsa sessiz kalırlar, değil mi? Meral Hanımın kısa bir süre önce yaptığı gibi bu iddialar kendilerine sorulduğunda "Fethullah Gülen de dahil herhangi bir dini cemaat ya da tarikatla bir irtibatım yok. Olsaydı gururla söylerdim" demezler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.276 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 480 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 611 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 484 Okunma Kılıçdaroğlu’ndan para sayma görüntülerine ‘yorumsuz’ yorumu 22 Mart 2024 | 346 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar