Mesleki vesayet!

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok'un bugünkü (16.03.2022)''Mesleki vesayet!'' başlıklı yazısı.

Can Paker'in kulakları çınlasın, benim için demokrasinin cevabı, kurumların mı yoksa bireylerin egemenliğinden mi yanasın sorusunda saklı.
Ben bireyden yanayım.
C şıkkını seçip "Toplumdan yanayım" diyenlerin de kaçak dövüştüklerini düşünüyorum.
Zira örgütlendikleri alanlarda, bireyden yana olmadıklarını gizlemek için sığındıkları "kolektif irade" mitinde de kurumların egemenliğinde olduğu gibi, birey ve tercihleri "tali mesele".
İktidara karşı, üye bireylerinin oluşturduğu zümrenin (hadi sınıf diye genişletelim) haklarını kollama hedefiyle yola çıkan "sivil toplum kuruluşlarının" da günün sonunda iktidarların hegemonyasını aratır hale geldiklerini görüyoruz.
Çünkü tıpkı STK görünümlü devlete bağlı ideolojik aygıtlar gibi, onlar da kendi ideolojilerini, kadrolarını, hiyerarşisini tekrar tekrar üretiyorlar.
Gündemdeki Türk Tabipleri Birliği gibi...


Bugün başlamış gibi konuşuluyor ama aslında pandemi sürecinin başından beri hekimlik üzerinden devam eden tartışmaya bir de bu yönden bakmanızı tavsiye ederim.
Pandemide "sağlık ordusu" vs. türünden ajitatif bir kalıba koyulan hekimlerin ve örgütlerinin dilinde "sivillikten" eser kalmadı.
İki gündür grevde olan "beyaz önlüklü sağlık ordumuzun" eylemini eleştirenleri savuşturmak için kullandıkları argümanlar ortada...
Gerçi pandemide adıyla sanıyla hekimlerin "Aşı karşıtı mısın, elimize düşme yanarsın" tehditleriyle muhatap olmuş insanlarız, şaşırmıyoruz ya... Grev sırasında hastanelerden geri çevrilen vatandaşların itirazları bile sanki siyasi bir tartışmaymış gibi "doktor düşmanlığı" diye yaftalanıyor.
İşe bak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.244 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 932 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 788 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.187 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.606 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar