Meşhur olmaya mı çalışıyorsunuz?

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok'un bugünkü (25.03.2022)''Meşhur olmaya mı çalışıyorsunuz?'' başlıklı yazısı.

Ukrayna Savaşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz sonrası Türkiye için çizdiği perspektifin rasyonel bir tercih, en makul yol olduğunu açıkça ortaya çıkardı.
Uzun uzun anlatmaya gerek yok...
Sadece, içeride muhalefet "Ne gereği var, bizi kim vuracak, Saray'ı mı koruyacak?" diye sorarken, ABD ile gerginliği göze alarak talep edilen S-400 savunma sistemlerinin nasıl kıymete bindiğine bakmak bile yeterli.
Neredeyse, yaptırımlarla ve F-35 programından çıkartarak cevap verdikleri S-400'leri aldığı için Erdoğan'a teşekkür edecekler...
Geçtiğimiz gün "Sadece dünya ekonomisinde değil, dünya genelinde bir dönüm noktasındayız" diyen ABD Başkanı Biden'ın şu sözleri de Erdoğan'ın Türkiye'yi hazırladığı küresel ortama dair ciddi ipuçları veriyor:

"Artık bir şeylerin değişme zamanı geldi. Yeni bir dünya düzeni kurulacak ve biz buna önderlik etmeliyiz!"
Evet, ortalık toz dumanken, yanıbaşımızda roketler patlarken, ittifaklar sarsılırken, sınırlar değişirken, dünya bir kez daha "şekillendirilirken" içeride muhalefet yandaş basın Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun ile meşgul...
Genel Müdür'ün "Bizim fiyatlar çok düşüktü, piyasanın yüzde 66 daha altında bir fiyatımız vardı. Bu nedenle çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı artırdık ama yine de piyasaya göre yüzde 15 daha düşük bir fiyat var" şeklindeki sözleri üzerinden küresel kıtlık gündemini "yerelleştiriyorlar".
Tek örnek bu değil elbette...

Bürokratların benzer açıklamalarıyla, Erdoğan'ın topyekûn ortaya koyduğu aklın kamuoyunun her kesimine verdiği güveni, morali zedeliyorlar.
Yaparlar!
Eleştirsek de kızamayız.
Muhalefetin işi bu...
Bence asıl sorun, bu beyefendilerin nasıl olup da böyle cümleler kurabildiği.
Meşhur olmak için olabilir diyeceğim ama kim böyle bir şöhretin faydası olacağını düşünebilir ki?
İnanın, bu soruyu, sorunu tartışmayı atlayıp "Pireyi deve yapıyorlar" diye muhalefetten yakınmanın hiçbir anlamı yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 141 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.164 Okunma Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.600 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.006 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 579 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar