Mehmet Şimşek iğneyle çuvaldızı karıştırıyor

"Ve sonsuza dek mutlu mesut yaşamışlar..." Yo, bu bir masalın final cümlesi değil. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in, AB'nin Türkiye ile ilgili son küstahlığının ardından kime hitaben...

"Ve sonsuza dek mutlu mesut yaşamışlar..." Yo, bu bir masalın final cümlesi değil. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in, AB'nin Türkiye ile ilgili son küstahlığının ardından kime hitaben söylediğini anlayamadığımız twitlerinin muhtemel devamı.
Kaçıranlar için Bakan'ın çok konuşulan mesajını hatırlatalım:
"AB ekonomisi çökmüyor. Tam aksine büyük bir başarı hikâyesi. Yaklaşık 510 milyon insan huzur ve refah içinde yaşıyor."
Bakan'ın "refah" içinde dediği Avrupa'nın "o huzurunun" diyetini kimlerin ödediği ayrı tartışma. Buradan ta Halep'e yol olur... Avrupa'nın gettolarına tıkılıp kamusal alandan tecrit edilen "tüm Mağribîlerin" içler acısı hali de...
Şimşek'in gözüne "başarı" olarak görünen AB'nin "hikâyesine" gelince...
İngiltere gibi bir süper gücün "ayağımıza bağ oluyor" diye arkasına bakmadan kaçtığı...
Hollanda'nın çıkmak için sıraya girdiği...
Yunanistan'ın battığı...
İtalya'nın, İspanya'nın, Portekiz'in ekonomik krizle cebelleştiği...
Fransa'nın 1 yıldır OHAL'le yönetildiği bir birlikten başarı hikâyesi diye söz edeceksek, Bakan Bey bize başarısızlığın resmini yapabilir mi?
Geçen gün, Belçika'nın ardından Almanya'nın da PKK'yı terör örgütü listesinden çıkartmayı tartışmaya başlamasıyla Şimşek'in sözleri bir kez daha aklıma geldi.
Evet, herkesin aynı şeyi dert etmesi, düşünmesi gerekmiyor. Sayın Bakan için de halka dokunan bu mevzular tali olabilir. Her hayranlık ya da bağlılık hikâyesinin rasyonel sebepleri olmasını bekleyemeyiz değil mi? Kimi tutar celladına bile âşık olur.
Ne var ki ülkeyi yurt dışında da temsil görevi de bulunan hükümet üyesi siyasilerin "gönül bağlarını" işlerine karıştırmamaları şart.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.221 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 480 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 611 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 483 Okunma Kılıçdaroğlu’ndan para sayma görüntülerine ‘yorumsuz’ yorumu 22 Mart 2024 | 346 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar