Konyalı mı Japonyalı mı?

FETÖ dindarlar için neyse PKK da Kürtler için odur. İmam rolünde sahneye çıkan Fetullahçılar nasıl, muhafazakârların ve dindarların yıllar içinde biriktirdikleri değerlerine "takiye" yaftası iliştirilmesine yol açmışlarsa...

Apocular da benzer şekilde, Kürtlerin Cumhuriyet'in ilk yıllarından beri süre gelen mağduriyetlerini telafi etmeye yönelik her girişimin "bölücülüğe" eşitlenmesine neden oldular.
Sonuçta her iki organizasyon da ulus devletin kuruluşundan beri çevrede tutulan Kürtleri ve dindarları düşük yoğunluklu ancak sürekli şekilde kriminalize etme işlevi gördüler.
Demokratik sorunları müzminleştirerek istismara açık hale getirdiler.
İnsanları taraflara bölerek, kutuplaştırdılar, sertleştirdiler...

***

Doğrudur... Bir kuşak Abdullah Öcalan'ı yakalayıp uçakla memlekete getiren kahramanların hikâyeleriyle büyüdü... Hatta APO'nun Türkiye getirilmesi, Ecevit'i emeklilik günlerinde yine Karaoğlan yapıp iktidara taşıdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.746 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.008 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 790 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.191 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar