Kökü atide bir darbe mazisi

Olmuş ne kadar darbe varsa cansiperane savunan tüm kalemler ve gazeteler bizimle dalga geçer gibi Evren'in ardından beddualar okudular. Oysa dün bir yana, bugünlerine bakmak bile riyakarlıklarını anlamaya yeter de artar bile. Cemaat'in dümen...

Olmuş ne kadar darbe varsa cansiperane savunan tüm kalemler ve gazeteler bizimle dalga geçer gibi Evren'in ardından beddualar okudular.
Oysa dün bir yana, bugünlerine bakmak bile riyakarlıklarını anlamaya yeter de artar bile.
Cemaat'in dümen suyunda, sandıkta yenilmeyen iktidarı siyaset dışı yöntemlerle devirmeyi meşru sayanlar onlar değil mi?
İçlerinden bazıları da 12 Eylül'de askere verdikleri utanç verici desteği siyaset kurumunun beceriksizliğine bağlıyorlar.
Siyasetçiler ülkeyi yönetemediği için askerin yönetime el koyması doğalmış!
"Silahlı kuvvetlerin emir-komuta zinciri içinde yönetime tümüyle el koyması yağmurun yağması gibi, doğal bir olaydır! Kuraldır, belli nedenler belli sonuçlar doğurur. Devlet devlet olmaktan çıkar, parlamento on beş gün içinde seçilmesi gereken cumhurbaşkanını seçemez ve ülke baştan başa örtülü bir iç savaşın kanlı arenasına dönüşürse, Silahlı Kuvvetler'in yönetime el koymasından daha doğal ne olabilir ki? Sonuç şaşırtıcı değildir."
Evet, darbeyi "şaşırtıcı" bulmayan bu satırların sahibi şaşırtıcı şekilde rahmetli Uğur Mu

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.623 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.359 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 981 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 789 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar