Kemal Bey açık konuşun ne diyorsunuz?

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teröre karşı milli seferberlik çağrısını "anayasaya aykırı" bulan Kılıçdaroğlu Kayseri'deki canımızı yakan...

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teröre karşı milli seferberlik çağrısını "anayasaya aykırı" bulan Kılıçdaroğlu Kayseri'deki canımızı yakan saldırının ardından biraz yumuşadı.
İnsanlık için olmasa da kendisi için büyük adım.
Kılıçdaroğlu'nu hiç olmazsa terör konusunda Türkiye'ye muhalefet etmemeye zorlayan yurtsever CHP tabanına teşekkürler.
Ne var ki bir ileri adımdan sonra mutlaka iki geri giden Kemal Bey bu sevindirici gelişmenin hemen ardından topladığı Parti Meclisi'nde yine çark etti.
Kemal Bey'in, izahı oldukça güç sözleri şöyle:
"Bu halk Atatürk'ün kendine istemediği makamı, kimseye vermez. Halk başkanlık hayaline 'dur' derse, kan ve gözyaşı durur."
Yo, Kılıçdaroğlu "Atatürk'ün istemeyeceği makam" derken, FETÖ komplosuyla Baykal'açelme takıp oturduğu CHP Genel Başkanlığı koltuğundan bahsetmiyor.
Kemal Bey'in sözünü ettiği Atatürk'ün de katbekat fazla fiili yetkilerle oturduğu, Türkiye Cumhuriyeti'nin o şerefli makamı.
Kılıçdaroğlu, ayrıca "Her saldırıdan sonra başkanlık vurgusu yapılması bunu gösteriyor"demiş.
Bir kez daha ısrarla soralım Sayın Genel Başkan'a...
Teröristlerin, Türkiye'nin yeni hükümet modelini de tartışacağı yeni anayasayı engellemekiçin terör saldırısı yaptığından adınız gibi emin olduğunuzu söylüyorsunuz.
Sonuna kadar haklısınız Kemal Bey!
Küresel muktedirlerin tetikçisi FETÖ, PKK, PYD ve DEAŞ dört koldan ilk kez bu denli ciddi tartışılmaya başlanan yeni Anayasa'yı yapmamız için saldırıyorlar. Çünkü bu Türkiye'de vesayetin sonu, halkın egemenliğinin tescili anlamına geliyor.
Ancak bizim anlamadığımız, siz niçin teröristlerin "anayasayı tartışmayın" mesajına aracılık ediyorsunuz.
"Deşifre etmek, uyarmak için" mi

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeniden çözüm süreci olur mu? 29 Mart 2024 | 243 Okunma DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.318 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 480 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 612 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar