Kayalık...

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos dün bir hücumbota bindi ve elindeki çelenkle Kardak kayalılarına doğru yola çıktı. Ancak Türk Sahil Güvenlik güçleri Yunan Bakanı Kardak'a yaklaştırmadılar....

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos dün bir hücumbota bindi ve elindeki çelenkle Kardak kayalılarına doğru yola çıktı.
Ancak Türk Sahil Güvenlik güçleri Yunan Bakanı Kardak'a yaklaştırmadılar. Askerler Yunan ekibine telsizden mehteran hücum marşı ve İzmir marşını dinletmeyi de ihmal etmediler!
Evet, dün 1996'daki Kardak gerginliğinin yıl dönümüydü.
Krizin fitilini 25 Aralık 1995'te, Figen Akat isimli Türk gemisinin, Bodrum'un 6 kilometre kadar açığında bulunan bir kayalığa çarpması ateşledi.
Türkler bu kayalığa Kardak, Yunanlılarsa İmia diyorlardı.
Gemi Türkiye'den yardım istedi. Ancak Yunanistan kayalıkların kendi kara suları içinde bulunduğunu iddia ediyor bu yüzden de yardımı ancak kendilerinin yapacağını söylüyorlardı. Kıraç bir kayalık kıymete binmişti. İki ülke savaşın eşiğine geldi.

***

Gazeteciler askerlerden önce botlarına binip Kardak'a bayrak dikme yarışına girdiler...
Kriz her iki tarafın hükümetince de "coşkuyla" karşılandı. Zira Türkiye'de de Yunanistan'da da işler pek yolunda değildi. Kısa süreli koalisyonlar, ekonomik sıkıntılar, işsizlik ve terör almış başını gidiyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.736 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.360 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 1.004 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 790 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.191 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar