Karpuz kabuğundan gemiler yapmak

Bir belgesel çekmişler adı "Persona Non Grata!" "İstenmeyen adam" anlamına geliyor ve sonunda da ünlem var dikkatinizi çekerim. Konusu ise "İşsiz bırakılan gazeteciler ve bu bağlamda medyaya yapılan baskılar." 3 Mayıs...

Bir belgesel çekmişler adı "Persona Non Grata!" "İstenmeyen adam" anlamına geliyor ve sonunda da ünlem var dikkatinizi çekerim. Konusu ise "İşsiz bırakılan gazeteciler ve bu bağlamda medyaya yapılan baskılar."
3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde piyasaya sürülen belgeselin sorumluluğunu Hasan Cemal'in başında olduğu bir "platform" üstlenmiş. Bu yüzden de tabii ki belgeselde bizler gibi Cemaat'in tasfiye ettiği yazarlar ya da büyük medya patronlarının işine son verdiği gazeteciler yer almıyor.
Genel olarak halen çalışan ve Ak Parti karşıtlığıyla tanınan gazeteciler var. Yani mesele, yazacak, konuşacak, program yapacak mecra bulamamaları değil. Tıpkı belgesele konuşan ve halen Cumhuriyet yayın yönetmeni olan Can Dündar gibi, dertleri sabah akşam sövdükleri medya organlarında da niçin çalışamadıkları.
Anlayacağınız, eskisi gibi para kazanamamalarının ve Babıali'nin onlarca yıllık arızalarının hesabını, işin birinci dereceden muhatabı patronlarından soracaklarına, siyasi hasımlarını muhatap alıyorlar. İşin daha da garip olan tarafı, kendilerini işten kovan patronlarının yanı başlarında olması. Evet, Persona Non Grata'da "o" da var.
Bünyesinde gazeteler, televizyonlar, internet siteleri olan Türkiye'nin en büyük medya grubunun başkanı Aydın Doğan! Aynen, ünlem asıl buraya yakıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vay be tuvalet kâğıdı bile var! 17 Nisan 2024 | 1.595 Okunma İran sineması 15 Nisan 2024 | 1.005 Okunma CHP’ye kazandıran medya da bu mu? 14 Nisan 2024 | 579 Okunma CHP kazanmayı öğrendi mi? 13 Nisan 2024 | 637 Okunma Meydanları doldurmazsan doldururlar 12 Nisan 2024 | 755 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar