Kantarın topuzu kaçarsa ters kelepçe ters teper

Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile yoğunlaşan mafya operasyonlarında azılı suçlulara ters kelepçe takılması gibi uygulamalar göze çarpıyor. Mafya özentiliğinin körüklendiği...

Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile yoğunlaşan mafya operasyonlarında azılı suçlulara ters kelepçe takılması gibi uygulamalar göze çarpıyor.
Mafya özentiliğinin körüklendiği, ahlaksız heriflerin çoluğa çocuğa rol model olarak sunulduğu bir dönemde verilen mesajın kamu çıkarına olduğunu düşünüyorum.
Zorbalığın, arkana bazı güçler alıp insanları ezmenin itibarlı bir pozsiyon olmadığının, bu kişilerin resmi yetkililerce kollanmadıklarının göze sokulması faydalı.



Kanunlar da zaten kolluğa zanlıyı tehlikesine göre yakalama, tutuklama konusunda takdir yetkisi tanıyor. Hukuksuz bir durum yok.
Ne var ki sosyal medyada başlayan tartışmalar üzerine, "dine laf söyleyen twit attı", "Laikliği eleştirerek...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 591 Okunma Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 471 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 514 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.241 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.797 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar