Kahramanmaraş’ta hayat hızla normalleşiyor

Dün 6 Şubat Depremi'nin merkez üssü Kahramanmaraş'taydım. Gün boyu kent merkezini ve 7.7 büyüklüğündeki felaketin yaşandığı Pazarcık ve Osmaniye ilçesini dolaştım. Maraşlılara bir...

Dün 6 Şubat Depremi'nin merkez üssü Kahramanmaraş'taydım. Gün boyu kent merkezini ve 7.7 büyüklüğündeki felaketin yaşandığı Pazarcık ve Osmaniye ilçesini dolaştım. Maraşlılara bir yılın nasıl geçtiğini, eksiklerini, ihtiyaçlarını sordum.
Şehirde hayatın hızla normalleştiğini söyleyebilirim. Enkazların tamamına yakını kaldırılmış. Hasarlı binalardaki yıkım faaliyetleri de sürüyor. Bilmeseniz, çevreye bakarak kentte bir yıl önce çok şiddetli bir deprem yaşandığını anlayamazsınız. Adı depremle özdeşleşen Ebrar sitesinde ayakta kalan tek blok depremin son sembollerinden.



Ekonomik faaliyetlerde de hareketlilik var. İnşaat sektöründeki canlanma bölge halkı için can suyu olmuş. Pek çok depremzede inşaatlarda çalışarak geçimini sağlıyor.
Tabii bir fiziki şartların dışında bir de psikolojik atmosferse var. Ne yazık o kısım pek iç açıcı değil.

***

KONTEYNIR KENTLER...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 66 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 494 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.238 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.792 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.362 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar