İyi de Wikipedia ne zaman özgürleşecek?

Türkiye, kolektif bir sözlük olarak tanıtılan Wikipedia isimli internet sitesine erişimi 2017 yılından beri engelliyor. Gerekçe ise sitedeki Türkiye'yi terörle aynı düzlemde gösteren içerikler.

Yargı, site yetkilileriyle gerekli yazışmaların yapılmasının ardından söz konusu içeriklerin kaldırılmadığı tespit ettiği için Wikipedia sitesine erişim engeli koymuştu.
Site hakkında ayrıca Atatürk'e hakaret gibi gerekçelerle yapılan şikâyetler de var.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın hafta ortasında Wikipedia'yla ilgili yaptığı açıklama tartışmayı yeniden gündeme getirdi.
"Wikipedia Türkiye'den editör olup bu maddeleri düzeltmeye çalışanların hem editörlüklerini sildi, onları sistemden attı hem de bu maddelerle ilgili yapılan değişiklikleri eski haline getirdi. Şimdi bizim ne yapmamızı bekliyorsunuz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.208 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 480 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 611 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 483 Okunma Kılıçdaroğlu’ndan para sayma görüntülerine ‘yorumsuz’ yorumu 22 Mart 2024 | 346 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar