İsveç modeli ne sonuç verdi?

Pandeminin başlarında bütün ülkeler sorgusuz sualsiz izolasyon tedbirlerine başvururken İsveç'in "sürü bağışıklığı" deyip sürüden ayrılması "barbarlık" olarak değerlendiriliyordu.

Pandeminin başlarında bütün ülkeler sorgusuz sualsiz izolasyon tedbirlerine başvururken İsveç'in "sürü bağışıklığı" deyip sürüden ayrılması "barbarlık" olarak değerlendiriliyordu.

O günlerde, insanların virüsten korunmak için pencerelerine tahta çaktığı Çin'de yolda krizgeçirerek feci şekilde can veren (güya)koronalıların görüntüleri geliyordu... İsveç'in korona virüsüyle mücadelesinin yüzü haline gelenHalk Sağlığı Kurumu Başkanı ve epidemiyolojiuzmanı Anders Tegnell'se çok sakindi.

Birkaç günde Wuhan'dan New York'a ulaştığı söylenen bir virüs eğer evinizin önüne kadar gelmişse ondan içeri kapanarak ya da maske takarak korunamayacağınızı söyleyen Tegnell'e göre, sınırların kapatılması bilimsel değil siyasi bir karardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 710 Okunma Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 473 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 514 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.241 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.798 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar