İstenmiyoruz, anlayın artık

Erol Bilecik'in AB ve OHAL'le ilgili sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği cevaplarTÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'na damgasını vurdu."AB, Türkiye'nin öncelikli milli menfaatidir. Gümrük...

Erol Bilecik'in AB ve OHAL'le ilgili sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği cevaplarTÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'na damgasını vurdu.
"AB, Türkiye'nin öncelikli milli menfaatidir. Gümrük Birliği öncelikle güncellenmeli. Türkiye, Avrupa değerler kümesine aittir" diyen Bilecik 10 aydır devam eden OHAL'in uzatılmamasını umduklarını söyledi.
Daha sonra kürsüye çıkan Erdoğan ise birliğin çifte standartlarından örnekler vererek, "AB kapısını açmış da Türkiye içeri mi girmemiş. Sene 1963, sene 2017. 54 yıldır bu ülkeyi kapısında sürüm sürüm süründüren bir AB var. Bizden sonra kimler geldi kimler geçti. Türkiye'nin günahı ne de almıyorsunuz?" şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı OHAL'le ilgili olarak ise şunları söyledi: "OHAL konusundaki endişelerinizi anlamakta zorlanıyorum. OHAL işadamlarının neyini engelledi? Ülkemizin yıkılmasına milletimizin yok edilmesine yönelik bir operasyon yapılıyor. 249 şehidimiz var, biz hâlâOHAL'i kaldıralım diyoruz. Her şey huzura kavuşmadan OHAL'i kaldıramayız. OHAL'i ülkemizde her şey sağlıklı bir şekilde yürüsün diye devam ettiriyoruz."
Peki, bizler burada AB perspektifinden bahsedip, devletin darbe sonrası meşru müdafaa hakkını kullanarak ilan ettiği OHAL'i birlik açısından tartışırken "onlar" ne yapıyor?
Evet, soru bu. Türkiye AB ilişkileri sanki sadece Türkiye'nin tutum ve kararlılığına bağlı bir süreçmiş gibi değerlendirmek ne kadar doğru? Fransa gibi AB üyesi ülkelere hak olan OHAL Türkiye'ye için neden lüks?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.248 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.336 Okunma Bu da oldu, gazeteci Dündar basına yayın yasağı getirdi 21 Nisan 2024 | 976 Okunma Korkma belki fiyatlar düşmez! 20 Nisan 2024 | 789 Okunma Kim iş yapmaya geldi kim yemeye görelim 19 Nisan 2024 | 2.188 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar