İstanbul seçimlerinde son dengeler, kim önde?

Sağdan soldan kiminle konuşsam 31 Mart İstanbul seçimleri için kullandıkları ifade "bıçak sırtı" oluyor. Yarışın iki favori adayı Murat Kurum ve mevcut başkan Ekrem İmamoğlu şimdilik birbirlerine...

Sağdan soldan kiminle konuşsam 31 Mart İstanbul seçimleri için kullandıkları ifade "bıçak sırtı" oluyor.
Yarışın iki favori adayı Murat Kurum ve mevcut başkan Ekrem İmamoğlu şimdilik birbirlerine sonucu fotofinişin belirleyeceği mesafedeler.
Ancak süre, sempatisini artırma fırsatı olan Kurum'un lehine işliyor. Şehircilik Bakanlığı dönemindeki performansı, deneyimi ve siyasi polemiklerle gündeme gelen bir isim olmaması avantajları.
Zaman, 2019 seçimlerinde "tanınmamanın avantajını" kullanan ancak geçen 5 yılda epeyce yıpranan İmamoğlu'nun ise aleyhine geçiyor.
Daha da önemlisi, bu sefer İmamoğlu'nun arkasında blok bir destek yok.
2019 seçimlerini kazanmasında payın büyüğüne sahip olan İyi Parti, İstanbul'dan Buğra Kavuncu'yu aday gösterdi.
Geçen seçimlerde İmamoğlu'nun aldığı oyda ciddi katkısı olan DEM de bu kez Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni ile yarışacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 220 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 503 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.239 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.793 Okunma Irak petrolü Türkiye’yi çok rahatlatır 22 Nisan 2024 | 2.363 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar