Her burjuvanın ayrı bir işçi sevişi var

Kürtçe konuşan kapıcısından rahatsız olur, arkasından "Barzo" der... Ama son zamanlarda oyu HDP'yedir. Eşinin başı örtülü diye kocası Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanı adayı yapmamak için...

Kürtçe konuşan kapıcısından rahatsız olur, arkasından "Barzo" der... Ama son zamanlarda oyu HDP'yedir.
Eşinin başı örtülü diye kocası Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanı adayı yapmamak için Cumhuriyet mitingleri düzenler... Aradan birkaç yıl geçer... Bu kez umudu, aynı adamın Cumhurbaşkanı adayı olmasındadır.
Dün de aynı "toplumsal tortu" 1 Mayıs'ı kutluyordu. Asgari ücret kadar hesap bıraktıkları restoranlarda azarladıkları garsonlar "tatil matil" demeden çalışırken, onlar İnstagram'da "emekten" bahsediyorlardı.
Levent Kırca'nın dediği gibi olacak o kadar...
Zira burası ülkenin en büyük kapitalistlerinden biri olan Ali Koç'un "kapitalizm işçiyi sömürüyor" diye yakındığı bir memleket.
Ve kuşkusuz, her "beyazın" ayrı bir işçi sevişi var.

***

ALLAH KERİM TEK YOL DEVRİM!



Kabul edelim, dünkü 1 Mayıs gösterilerinde en çok dikkat çeken afiş Saadet Partisi'ninkiydi.
SP, afişinde anarşistlerin o meşhur "A"sını kullanmıştı.
Radikal bir sıçramayla Milli Görüş gömleğini çıkartıp anarşistliğe soyunan Temel Bey, belli ki 100 bin imza için profilini çeşitlendiriyor.
O halde kendisine ve partisine bir tavsiyem var. Geçtiğimiz yıllarda 1 Mayıs alanlarında anarşistlerin kortejlerinde görmüştüm. "Camiler yıkılsın, imamlara özgürlük" pankartı açmışlardı.
SP bir dahaki eylemde bu veya başlıktaki gibi bir sloganı tercih etmeli.
Zira sosyalistlerden en önemli farkları, proletarya diktatörlüğü sürecini atlayarak devlet aygıtını hemen yıkmak olan anarşistler, Temel Bey'in afişindeki yaşatılması gereken devletten hiç hoşlanmıyorlar.

***

CHP'NİN ADAYINI BİLMEK KEMAL BEY'İN DE HAKKI

Posta yazarı Rauf Tamer, CHP'nin "Erdoğan'ı çıldırtmasını umdukları" adayını biliyormuş...
"Ama söylemem" diyor, "Söylersem Kemal Bey öğrenir..."
Bu kadar acımasız olma Rauf Abi... Yerine Cumhurbaşkanı adayı göstereceği kişiyi bilmek Kılıçdaroğlu'nun da hakkı.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeniden çözüm süreci olur mu? 29 Mart 2024 | 434 Okunma DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.318 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 481 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 613 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar