Hazırlanın da gelin!

Çin ve ABD arasında milyarlarca dolarlık bir ticaret savaşı başladı. Bu küresel kavganın Türkiye ekonomisine etkileriyle nasıl mücadele edilecek? Sonuçta, ABD'li tutuklu Rahip Brunson'un hapishaneden ev hapsine...

Çin ve ABD arasında milyarlarca dolarlık bir ticaret savaşı başladı. Bu küresel kavganın Türkiye ekonomisine etkileriyle nasıl mücadele edilecek?
Sonuçta, ABD'li tutuklu Rahip Brunson'un hapishaneden ev hapsine alınmasının, dolar kuru üzerinde T.C. Merkez Bankası müdahalesinden daha etkili olduğu bir dünyadayız.
Ekonomi yönetiminin başına geçen Berat Albayrak iç piyasalar kadar bu dış politik dengesizliklerin ürünü sabotajlarla da mücadele edecek... Kimse işinin kolay olduğunu söyleyemez.
NATO'daki müttefikimiz Fransa Suriye'de PKKYPG'yi eğittiğini hiç çekinmeden açıklıyor. PKK mağaralarından Kanada yapımı silahlar çıkıyor.
FETÖ'cü katiller, ajanlar Avrupa'da, ABD'de barındırılıyor.
Dışişlerimiz, istihbaratımız ne zaman batının teröre destek vermesini engellemek için "dışarıda" da mücadele vermeye başlayacak?
Öyle ya, mesela Fransa, sınırı bile olmadığı Türkiye'de, Suriye'de "Kürt" dediği PKK'lıların kültürel haklarını çok önemsiyor... Biz ne zaman Fransa'da rahatsızlıkları olduğunu söyleyen etnik grupların, Faslıların, Cezayirlilerin "özgürlük mücadelelerine," örgütlenmelerine destek vereceğiz?
Vs. vs...
***
Bu saydıklarımız ve daha fazlası, Türkiye'nin, hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm vatandaşların sorunları, konuları...
İktidar da, alternatifler arasından karar verip bir yönetim modeli uyguluyor. Başarısına, başarısızlığına da 16 yıldır halk sandıkta puan veriyor.
Muhalefet mi?
Hiç sormayın. Zira sözüm ona, iktidarın yerine ülkeyi yönetme ve bu sorunlarla mücadele etme görevine talip olan muhalefetin boyunu fersah fersah aşıyor.
Biri, proje partisini bırakıp gitti...
Büyük olanında da koltuk kavgası var.
Daha 1200 delegenin oyunu sayamıyorlar.
CHP'nin ve ana muhalefetin bu makus talihini değiştirmek için yola çıktığını söyleyen Muharrem İnce ise önce bu sorunları aşacak... Yani beklentiye göre önce CHP'yi kurtaracak sonra Türkiye'yi!
Gürül gürül akan bu dünyada ne kadar beklemeye vaktiniz var? Peki ya sabrınız?
***
Bu arada hazır seçmen de beklerken Muharrem Bey ABD'ye uzansa... Hiç olmazsa FETÖ konusunda Türkiye'nin yanında dursa, gidip biraz lobi faaliyeti yapsa... Önümüzdeki seçimlerde, ülkenin ayağına dışarıdan çelme takmaya çalışmaktan, kamuoyunu germek için sağa sola hakaret etmekten daha çok oy, destek kazandırmaz mı kendisine...
Muhalif seçmen Türkiye'nin bir sorununa çözüm arıyor diye kendisine kızacak değil ya...
Çok şey istiyorum değil mi?
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEM İstanbul’da ne kadar oy alacak? 27 Mart 2024 | 1.031 Okunma Moskova’daki katliam Gazze’deki soykırımı unutturdu 25 Mart 2024 | 480 Okunma Putin’i dünya savaşına kışkırtıyorlar 24 Mart 2024 | 611 Okunma Seçim sonrası Erdoğan’ın gündemi refah 23 Mart 2024 | 483 Okunma Kılıçdaroğlu’ndan para sayma görüntülerine ‘yorumsuz’ yorumu 22 Mart 2024 | 346 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar